Työlliset toimialoittain (TK)

Työllisten määrä kasvoi Helsingin seudulla erityisesti yhteiskunnallisissa palveluissa

Työllisten määrä pieneni Helsingin seudulla kaupan, majoituksen ja ravitsemisen aloilla yhteensä reilulla 6 000 vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä tarkoittaa 4,5 prosentin pudotusta vuoden takaisesta. Muissa markkinapalveluissa työllisiä oli vajaat neljä prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Yhteiskunnallisissa palveluissa työllisiä oli seitsemän prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Myös teollisuudessa ja rakentamisessa työllisten määrät kasvoivat vuoden takaisesta, mutta maltillisemmin kuin muilla aloilla.

Koko maan tasolla työllisten määrät kasvoivat vuoden 2022 tammi-maaliskuussa kaupan, ravintoloiden ja majoituksen aloilla yhteensä kolmella prosentilla. Muissa markkinapalveluissa työllisiä oli kuusi prosenttia edellisvuotta enemmän. Sekä yhteiskunnallisissa palveluissa että teollisuuden toimialalla työllisten määrän lisäys oli kolme prosenttia. Rakentamisessa työllisiä oli sen sijaan pari prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Helsingin seudulla työllisiä on eniten liike-elämän palveluissa. Myös sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä kaupan alalla työskentelee suuri määrä Helsingin seudun asukkaista. Koko maassa suurimmat toimialat ovat terveys- ja sosiaalipalvelut sekä teollisuus.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä