Työlliset toimialoittain (TK)

Työllisten määrä kasvoi Helsingin seudulla voimakkaasti markkinapalveluissa

Työllisten määrä kasvoi Helsingin seudulla muiden markkinapalveluiden toimialalla 8,5 prosentilla vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä vuoden takaiseen verrattuna. Muihin markkinapalveluihin lasketaan liike-elämän palvelut, informaatio ja viestintä, rahoitus, kiinteistönhoito sekä kuljetus ja logistiikka. Kasvu oli voimakasta myös kaupan, majoituksen ja ravitsemisen aloilla ja maltillisempaa yhteiskunnallisissa palveluissa.  Työllisten määrä väheni kahdeksalla prosentilla teollisuudessa ja parilla prosentilla rakentamisen toimialalla.

Koko maan tasolla työllisten määrät kasvoivat vuoden 2022 huhti-kesäkuussa kaupan, ravitsemisen ja majoituksen aloilla yhteensä lähes 10 prosentilla. Muissa markkinapalveluissa työllisiä oli lähes viisi prosenttia edellisvuotta enemmän. Yhteiskunnallisissa palveluissa kasvu jäi reiluun prosenttiin. Rakentamisessa työllisiä oli sen sijaan 2,5 prosenttia edellisvuotta vähemmän ja teollisuuden toimialalla pudotus oli vajaan prosentin.

Helsingin seudulla työllisiä on eniten liike-elämän palveluissa. Myös sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä kaupan alalla työskentelee suuri määrä Helsingin seudun asukkaista. Koko maassa suurimmat toimialat ovat terveys- ja sosiaalipalvelut sekä teollisuus.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä