Muuttoliike

Helsingin seudun saama muuttovoitto pysyi korkealla tasolla

Helsingin seudun saama muuttovoitto tammi-maaliskuussa oli hieman yli 4 900 henkeä, eli lähes saman verran kuin edellisen vuoden viimeisellä neljänneksellä. Tammi-maaliskuun muuttovoitto oli ennätyksellisen suuri 2015 alkavalla ajanjaksolla, kun huomioidaan vastaavat vuosineljännekset. Myös seudun ulkopuolinen Suomi sai muuttovoittoa ennätyksellisen paljon, noin 4 200 henkeä.

Seudun alueista eniten muuttovoittoa saivat Espoo ja Helsinki, hieman alle 1 700 henkeä molemmat. Vantaan saama muuttovoitto oli noin 750 henkeä ja KUUMA-kuntien muuttovoitto hieman yli 850 henkeä. KUUMA-kunnista eniten muuttovoittoa saivat Järvenpää, Kerava ja Kirkkonummi. Kauniainen, Nurmijärvi ja Mäntsälä menettivät hieman väestöään muualle. Pääkaupunkiseudun kaupungeissa muuttovoitto oli lähes edellisen kvartaalin tasolla, mutta KUUMA-kunnissa oli huomattavaa kasvua. Kaikilla alueilla muuttoliike näyttäisi palautuneen lähes ennen koronapandemiaa olleelle tasolle. Poikkeuksena tästä on Espoo, jonka saama muuttovoitto oli selvästi koronapandemiavuosia edeltäviäkin vuosia suurempaa.

Helsingin seudun, kuten koko Suomenkin, saama muuttovoitto perustui ulkomaan muuttoliikkeen huomattavaan kasvuun, joka alkoi vuoden 2022 kesällä. Seudun muusta Suomesta saama muuttovoitto oli koronapandemiavuosia 2020–2021 suurempaa, mutta alempana kuin ennen vuotta 2020.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä