Julkisen liikenteen matkustajat

Julkisen liikenteen matkustajamäärä kasvoi pääkaupunkiseudulla vuonna 2022

Vuonna 2022 julkisen liikenteen matkustajamäärä kasvoi edellisvuodesta pääkaupunkiseudulla neljänneksellä. Julkisen liikenteen matkustajamäärät nousivat vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä korkeammalle tasolle kuin kertaakaan aiemmin alkuvuoden 2020 jälkeen. Matkustajamäärät nousivat loka-joulukuussa Espoossa ja Kauniaisissa 24 prosenttia, Vantaalla 18 prosenttia ja Helsingissä 17 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Koronapandemia vähensi huomattavasti joukkoliikenteen käyttöä

Metro ja raitiovaunut siirtyivät harvennettuun liikenteeseen 18.3.2020 alkaen koronaviruksen vuoksi. Maaliskuun 2020 puolivälin jälkeen joukkoliikenteen matkustajamäärät seudulla vähenivät kaikissa julkisen liikenteen muodoissa reilusti alle puoleen tavanomaisesta päiväkohtaisesta tasosta. Vuonna 2021 matkustajamäärät olivat edelleen 40 prosenttia pienemmät ja vuonna 2022 hieman yli neljänneksen pienemmät kuin ennen koronapandemiaa.

Helsingin sisäisiin linjoihin lasketaan tässä sisäiset bussit, metro, raitiovaunut ja Suomenlinnan lautta. Espoossa lukuihin sisältyy bussit ja metro ja Vantaalla bussiliikenne.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä