Matkailijoiden yöpymiset

Viimeksi päivitetty 10.08.2018 - 08:59

Matkailijoiden yöpymisten määrä jatkoi kasvuaan

Matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi huhti−kesäkuussa 8 prosenttia Uudellamaalla, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Ennakkotietojen mukaan kasvuvauhti kuitenkin hidastui hieman.

Huhti−kesäkuussa yöpymisten määrä kasvoi Helsingissä 3 prosenttia ja Espoossa ja Vantaalla lähes 20 prosenttia kummassakin. Myös koko maassa yöpymisten määrä kasvoi 3 prosenttia edellisvuodesta. Vantaalla kasvoi erityisesti ulkomaisten yöpyjien määrä, mutta muilla alueilla kotimaisten yöpyjien määrä kasvoi suhteessa enemmän. Uudenmaan yöpymisistä yli puolet oli kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä.

Huhti−kesäkuussa Uudellamaalla yöpyneiden matkailijoiden viipymä oli keskimäärin 1,7 yötä. Kotimaasta tulleet viipyivät keskimäärin 1,6 yötä ja ulkomailta tulleet 1,9 yötä. Espoossa ja Helsingissä viivyttiin kauemmin kuin Vantaalla.

 

Ulkomaiset matkailijat yöpyvät Suomessa varsinkin kesäisin

Matkailijoiden yöpymisten määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana selvästi. Uudellamaalla suhteessa eniten on kasvanut kotimaassa asuvien matkailijoiden määrä. Ulkomaiset matkailijat noudattavat kotimaisia enemmän sesonkiaikoja ja yöpyvät Uudellamaalla varsinkin heinä−syyskuussa.

Tiedot yöpymisistä on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

 

 

Matkailijoiden yöpymiset

  • Matkailijoiden yöpymisten ja saapuneiden matkailijoiden määrä
  • Suomessa ja ulkomailla asuvat matkailijat
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa, Suomi

Lähde: Tilastokeskus, Tilastopalvelu Rudolf