Matkailijoiden yöpymiset

Viimeksi päivitetty 06.05.2019 - 15:41

Matkailijoiden yöpymisten määrä jatkoi kasvuaan

Matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi Uudellamaalla tammi−maaliskuussa 4 prosenttia, kun verrataan edellisen vuoden vastaavan ajanjaksoon. Ensimmäisten ennakkotietojen mukaan yöpymisten kasvuvauhti hidastui edellisestä vuosineljänneksestä. Kotimaisten yöpymisten määrä lisääntyi mutta ulkomaisten väheni. Koko maassa kotimaiset yöpymiset lisääntyivät 1 prosentin verran ulkomaisten pysyessä ennallaan. Uudenmaan yöpymisistä yli puolet oli kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä.

Tammi−maaliskuussa matkailijat yöpyivät Uudellamaalla keskimäärin 1,7 yötä. Kotimaasta tulleet viipyivät keskimäärin 1,6 yötä ja ulkomailta tulleet 1,8 yötä. Espoossa ja Helsingissä viivyttiin kauemmin kuin Vantaalla.

 

Ulkomaiset matkailijat yöpyvät Suomessa varsinkin kesäisin

Matkailijoiden yöpymisten määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana selvästi. Uudellamaalla suhteessa eniten on kasvanut kotimaassa asuvien matkailijoiden määrä. Ulkomaiset matkailijat noudattavat kotimaisia enemmän sesonkiaikoja ja yöpyvät Uudellamaalla varsinkin heinä−syyskuussa.

Tiedot yöpymisistä on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

 

 

Matkailijoiden yöpymiset

  • Matkailijoiden yöpymisten ja saapuneiden matkailijoiden määrä ennakkotietojen mukaan
  • Suomessa ja ulkomailla asuvat matkailijat
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa, Suomi

Lähde: Tilastokeskus, Tilastopalvelu Rudolf