Matkailijoiden yöpymiset

Viimeksi päivitetty 16.11.2018 - 08:22

Matkailijoiden yöpymisten määrä jatkoi kasvuaan

Matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi Uudellamaalla heinä−syyskuussa 5 prosenttia, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Ennakkotietojen mukaan erityisesti kotimaisten yöpymisten määrä lisääntyi Espoossa ja Vantaalla. Kokonaisuudessaan yöpymisten kasvuvauhti kuitenkin hidastui hieman.

Heinä−syyskuussa yöpymisten määrä lisääntyi Espoossa ja Vantaalla, mutta pysyi Helsingissä ennallaan. Koko maassa yöpymisten määrä kasvoi 1 prosentin edellisvuodesta, sillä kotimaisia yöpyjiä oli hieman aiempaa enemmän. Uudenmaan yöpymisistä noin puolet oli kotimaisten ja puolet ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä.

Huhti−kesäkuussa Uudellamaalla yöpyneiden matkailijoiden viipymä oli keskimäärin 1,8 yötä. Kotimaasta tulleet viipyivät keskimäärin 1,7 yötä ja ulkomailta tulleet 1,9 yötä. Espoossa ja Helsingissä viivyttiin kauemmin kuin Vantaalla.

 

Ulkomaiset matkailijat yöpyvät Suomessa varsinkin kesäisin

Matkailijoiden yöpymisten määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana selvästi. Uudellamaalla suhteessa eniten on kasvanut kotimaassa asuvien matkailijoiden määrä. Ulkomaiset matkailijat noudattavat kotimaisia enemmän sesonkiaikoja ja yöpyvät Uudellamaalla varsinkin heinä−syyskuussa.

Tiedot yöpymisistä on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

 

 

Matkailijoiden yöpymiset

  • Matkailijoiden yöpymisten ja saapuneiden matkailijoiden määrä ennakkotietojen mukaan
  • Suomessa ja ulkomailla asuvat matkailijat
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa, Suomi

Lähde: Tilastokeskus, Tilastopalvelu Rudolf