Matkailijoiden yöpymiset

Viimeksi päivitetty 14.05.2018 - 09:55

Matkailijoiden yöpymisten määrä jatkoi kasvuaan

Matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi tammi−maaliskuussa Uudellamaalla 11 prosenttia, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Ennakkotietojen mukaan kasvuvauhti pysyi suurin piirtein ennallaan.

Tammi−maaliskuussa yöpymisten määrä kasvoi selvästi sekä Helsingissä, Espoossa että Vantaalla. Myös koko maassa yöpymisten määrä kasvoi 7 prosenttia edellisvuodesta. Kaikilla näillä alueilla ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi suhteessa enemmän kuin kotimaisten. Uudenmaan yöpymisistä alle puolet oli ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä.

Tammi−maaliskuussa kaikista Uudenmaan yöpymisistä kaksi kolmasosaa sijoittui Helsinkiin ja vajaa viidesosa Vantaalle. Uudellamaalla yöpyneiden matkailijoiden viipymä oli keskimäärin 1,7 yötä. Kotimaasta tulleet viipyivät keskimäärin 1,5 yötä ja ulkomailta tulleet 1,9 yötä. Espoossa ja Helsingissä viivyttiin kauemmin kuin Vantaalla.

 

Ulkomaiset matkailijat yöpyvät Suomessa varsinkin kesäisin

Matkailijoiden yöpymisten määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana selvästi. Uudellamaalla suhteessa eniten on kasvanut kotimaassa asuvien matkailijoiden määrä. Ulkomaiset matkailijat noudattavat kotimaisia enemmän sesonkiaikoja ja yöpyvät Uudellamaalla varsinkin heinä−syyskuussa. Vuonna 2017 Uudellamaalla yöpyneiden ulkomaalaisten yleisimmät asuinmaat olivat Venäjä, Kiina, Saksa ja Ruotsi. Erityisesti venäläisten ja kiinalaisten matkailijoiden määrä kasvoi edellisvuodesta. Tiedot yöpymisistä on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

 

Matkailijoiden yöpymiset

  • Matkailijoiden yöpymisten ja saapuneiden matkailijoiden määrä
  • Suomessa ja ulkomailla asuvat matkailijat
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa, Suomi

Lähde: Tilastokeskus, Tilastopalvelu Rudolf