Matkailijoiden yöpymiset

Viimeksi päivitetty 05.03.2018 - 13:46

Matkailijoiden yöpymisten määrän kasvu kiihtyi

Vuonna 2017 matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi Uudellamaalla 10 prosenttia. Ennakkotietojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli 14 prosenttia ja kotimaisten 7 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Sen sijaan Vantaalla kotimaisten yöpymisten määrä kasvoi enemmän kuin ulkomaisten. Yöpymisiä oli aiempaa enemmän sekä Helsingissä, Espoossa että Vantaalla, mutta kasvu oli sekä määrällisesti että suhteellisesti suurinta Helsingissä. Kaksi kolmasosaa kaikista Uudenmaan yöpymisistä sijoittui Helsinkiin. Myös koko maassa yöpymisten määrä kasvoi 6 prosenttia edellisvuodesta.

Loka−joulukuussa matkailijoiden yöpymisten määrän kasvuvauhti kiihtyi Uudellamaalla, Helsingissä ja Espoossa. Uudenmaan yöpymisistä yli puolet oli ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä. Matkailijat yöpyivät Uudellamaalla keskimäärin 1,6 yötä. Kotimaasta tulleet viipyivät keskimäärin 1,4 yötä ja ulkomailta tulleet 1,8 yötä.

Vuonna 2017 Uudellamaalla yöpyneiden ulkomaalaisten yleisimmät asuinmaat olivat Venäjä, Kiina, Saksa ja Ruotsi. Erityisesti venäläisten ja kiinalaisten matkailijoiden määrä kasvoi edellisvuodesta.

Ulkomaiset matkailijat yöpyvät Suomessa varsinkin kesäisin

Matkailijoiden yöpymisten määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana selvästi. Uudellamaalla suhteessa eniten on kasvanut kotimaassa asuvien matkailijoiden määrä. Ulkomaiset matkailijat noudattavat kotimaisia enemmän sesonkiaikoja ja yöpyvät Uudellamaalla varsinkin heinä−syyskuussa.

Tiedot yöpymisistä on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

 

Matkailijoiden yöpymiset

  • Matkailijoiden yöpymisten ja saapuneiden matkailijoiden määrä
  • Suomessa ja ulkomailla asuvat matkailijat
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa, Suomi

Lähde: Tilastokeskus, Tilastopalvelu Rudolf