Matkailijoiden yöpymiset

Viimeinen vuosineljännes summasi kohtuullisen matkailuvuoden. Kotimainen kysyntä ylsi vuonna 2022 ennätyksiin niin Helsingissä, Uudellamaalla kuin koko maassakin.

Vuoden 2022 viimeinen vuosineljännes jatkoi keväällä 2022 alkanutta selvän kasvun sävyttämää trendiä, joka eteni kotimaisen kysynnän vetämänä. Matkailukysynnän kasvu pääsi kunnolla käyntiin vasta keväällä, mikä näkyy koko vuoden tilastoissa siinä, että vuosi 2019 jäi vielä kokonaisuutenaan aika kauas. Vuonna 2022 yöpymisten kokonaismäärä oli Helsingissä 17 prosenttia alempi kuin vuonna 2019. Uudellamaalla ero oli 15 prosenttia ja koko maassa viisi prosenttia. Jos matkailukysynnän palautuminen koronan sävyttämistä vuosista olisi alkanut muutamaa kuukautta aiemmin, koko vuoden kysyntä olisi ollut jo lähellä aiempia aikoja.

Vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä Helsingissä rekisteröitiin 11 prosenttia vuoden 2019 vastaavaa ajanjaksoa vähemmän yöpymisiä. Kotimaisia yöpymisiä tilastoitiin kuitenkin enemmän kuin koskaan. Ulkomaisia yöpymisiä oli yli neljännes vähemmän. Toisin kuin Helsingissä ja Uudellamaalla, koko maassa kotimaisten yöpymisten määrä ei viimeisellä vuosineljänneksellä aivan yltänyt poikkeuksellisen vuoden 2021 tasolle.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä