Työttömien osuus työvoimasta (TEM)

Työttömiä yhtä paljon kuin vuosi sitten

               Analyysi koskee tilannetta maaliskuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Työttömien osuus työvoimasta oli Helsingin seudulla 9,4 prosenttia maaliskuun lopussa työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan. Osuus oli 0,1 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin. Koko maan tasolla työttömien osuus työvoimasta oli 9,6 prosenttia.

Vuoden 2023 maaliskuussa Helsingin seudulla oli työttömiä työnhakijoita yhteensä 76 300, joista kokoaikaisesti lomautettuja 4 500. Kokoaikaisesti lomautettujen osuus kaikista työttömistä työnhakijoista oli kuusi prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä pysytteli vuoden takaisella tasolla. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä väheni vajaalla 1 000 henkilöllä vuoden takaisesta. Helsingin seudulla oli 14 200 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin ennen koronaviruspandemiaa, vuoden 2019 maaliskuussa. Koko maan tasolla työttömien työnhakijoiden määrä kääntyi hienoiseen kasvuun vuoden takaisesta.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömien osuus työvoimasta oli Helsingissä 10,2 prosenttia, Espoossa 8,3 prosenttia, Vantaalla 10,7 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 8,0 prosenttia vuoden 2023 maaliskuussa.

Työttömien määrä kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä ja työvoiman määrä on Tilastokeskuksen rekisteripohjaisen työssäkäyntitilaston tuorein tieto (tällä hetkellä vuoden 2021 lopusta). Työttömiin työnhakijoihin lasketaan työttömät ja kokoaikaisesti lomautetut.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä