Työlliset toimialoittain (TK)

Työllisten määrä pieneni Helsingin seudulla kaupan, majoituksen ja ravitsemisen sekä rakentamisessa aloilla

Työllisten määrä pieneni Helsingin seudulla kaupan, majoituksen ja ravitsemisen toimialoilla 4,5 prosentilla vuoden 2023 kolmannella vuosineljänneksellä verrattuna vuoden takaiseen. Rakentamisen toimialalla työllisiä oli 1,3 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Teollisuudessa työllisten määrä sen sijaan kasvoi kahdeksalla prosentilla vuoden takaisesta. Yhteiskunnallisten palveluiden aloilla työllisten määrä lisääntyi 4,5 prosentilla ja muiden markkinapalveluiden aloilla kasvu oli pari prosenttia.  Muihin markkinapalveluihin lasketaan liike-elämän palvelut, informaatio ja viestintä, rahoitus, kiinteistönhoito sekä kuljetus ja logistiikka.

Koko maan tasolla työllisten määrä väheni rakentamisen toimialalla kahdella prosentilla vuoden takaisesta. Kaupan, majoituksen ja ravitsemisen sekä muiden markkinapalveluihin aloilla työllisten määrät pienenivät hivenen edellisvuodesta. Yhteiskunnallisissa palveluissa työllisiä oli vajaa prosentti edellisvuotta enemmän.

Helsingin seudulla työllisiä on eniten liike-elämän palveluissa. Myös sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä kaupan alalla työskentelee suuri määrä Helsingin seudun asukkaista. Koko maassa suurimmat toimialat ovat terveys- ja sosiaalipalvelut sekä teollisuus.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä