Seudun sisäinen, kuntien välinen muuttoliike

KUUMA-kunnille voittoa Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta

Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä KUUMA-kunnat saivat muuttovoittoa pääkaupungin seudun kaikista kaupungeista, lukuun ottamatta Kauniaista. Yhteensä KUUMA-kunnat saivat seudun sisäisessä muuttoliikkeessä muuttovoittoa 550 henkeä. Eniten KUUMA-kunnat saivat muuttovoittoa Vantaalta, yli 250 henkeä. Helsingistä KUUMA-kunnat saivat muuttovoittoa vajaat 200 henkeä ja Espoosta reilut 100 henkeä.

Helsingin muuttotappio Espooseen oli yli 400 henkeä ja Vantaalle vajaat 150 henkeä. Kokonaisuudessaan Helsinki menetti väestöään muulle seudulle vajaat 800 henkeä ja Vantaa reilut 100 henkeä, kun taas Espoo sai seudun muista kunnista muuttovoittoa 300 henkeä. Edellisen vuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna muuttovirrat olivat samansuuntaisia ja määrissäkään ei tapahtunut suuria muutoksia.

Vuoden 2023 aikana eniten muuttovoittoa seudun sisäisessä muuttoliikkeessä saivat KUUMA-kunnat, yhteensä 2 200 henkeä, ja Espoo 1 200 henkeä. Helsinki menetti muulle seudulle väestöä 2 100 henkeä ja Vantaa 1 300 henkeä. Espoo sai muuttovoittoa eniten Helsingistä, mutta toisaalta menetti väestöään KUUMA-kuntiin. KUUMA-kunnista eniten Espoo menetti väestöään Kirkkonummelle ja Nurmijärvelle. Helsinki kärsi muuttotappiota KUUMA-kunnista eniten Tuusulaan ja Sipooseen, kun taas Vantaa menetti eniten asukkaitaan Tuusulaan ja Keravalle.

KUUMA-kunnista eniten muuttovoittoa seudun sisäisessä muuttoliikkeessä sai vuonna 2023 Tuusula, lähes 800 henkeä. KUUMA-kuntien välisessä muuttoliikkeessä määrät ovat jokseenkin pieniä. Eniten niiden välisessä muuttoliikkeessä muuttovoittoa saivat Tuusula ja Hyvinkää ja muuttotappiota kärsivät Nurmijärvi ja Kerava.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä