Väkivaltarikollisuus

Viimeksi päivitetty 26.01.2021 - 10:53

Helsingin seudulla hieman aiempaa vähemmän väkivaltarikoksia

Vuonna 2020 poliisin tietoon tuli 1 prosentin verran vähemmän Helsingin seudulla tehtyjä väkivaltarikoksia kuin edellisen vuoden aikana. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan rikosten määrä väheni Uudellamaalla 6 ja koko maassa 2 prosenttia. Vajaa kolmasosa koko maan henkeen tai terveyteen kohdistuneista rikoksista tai seksuaalirikoksista tehtiin Helsingin seudulla.

Loka−joulukuussa Helsingin seudulla poliisin tietoon tuli 3 043 henkeen tai terveyteen kohdistunutta rikosta tai seksuaalirikosta, joista 46 prosenttia tehtiin Helsingissä. Loka−joulukuussa poliisin tietoon tulleiden väkivaltarikosten määrä väheni Helsingin seudulla 1, Uudellamaalla 2 ja koko maassa 7 prosenttia, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Rikosten määrä vähenee

Poliisin tietoon tulleiden väkivaltarikosten määrä kasvoi huomattavasti vuonna 2011, kun osa lievistäkin pahoinpitelyistä tuli lakimuutoksella yleisen syytteen alaisiksi. Siitä lähtien suunta oli laskeva, kunnes vuoden 2015 aikana yleinen kehityssuunta kääntyi loivaan kasvuun Helsingin seudulla. Määrät ovat olleet pääosin laskussa jälleen vuodesta 2018 saakka. 

Väkivaltarikollisuus

  • Poliisin tietoon tulleet henkeen tai terveyteen kohdistuneet rikokset sekä siveellisyysrikokset
  • Neljännesvuoden aikana
  • Pääkaupunkiseutu, Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Helsingin seutu, Uusimaa, koko maa

Lähde: Tilastokeskus, rikos- ja pakkokeinotilasto