Pitkäaikaistyöttömyys (TEM)

Pitkäaikaistyöttömien määrä kääntynyt selvään laskuun, mutta kasvua koronaviruspandemiaa edeltävästä ajasta kertyi valtavasti

               Analyysi koskee tilannetta joulukuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Helsingin seudulla oli joulukuun lopussa lähes 30 800 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, mikä oli 21 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pitkäaikaistyöttömien määrä kääntyi laskuun tämän vuoden 2022 maaliskuussa kahden vuoden kasvun jälkeen. Pitkäaikaistyöttömiksi luokitellaan yli vuoden yhtä jaksoisesti työttömänä olleet. Hyvin pitkään työttömänä olleiden määrä kasvaa edelleen. Pitkäaikaistyöttömiä oli vuoden 2022 lopussa lähes 11 000 enemmän kuin ennen koronaviruspandemiaa, vuoden 2019 lopussa.

Helsingissä oli joulukuun lopussa 15 400 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, mikä oli puolet kaikista seudun pitkäaikaistyöttömistä. Espoossa pitkäaikaistyöttömien määrä oli 5 050, Vantaalla 5 200 ja KUUMA-kunnissa 5 000. Koko maassa pitkäaikaistyöttömiä oli lähes 86 200.

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan yli vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi rajusti kaikissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa, KUUMA-kunnissa ja koko maassa koronapandemian aikana. Vuoden 2021 loppua kohden kasvuvauhti hidastui.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä