Pitkäaikaistyöttömyys (TEM)

Pitkäaikaistyöttömien määrä väheni hieman vuoden takaisesta, mutta kasvua koronaviruspandemiaa edeltävästä ajasta kertyi valtavasti

               Analyysi koskee tilannetta kesäkuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Helsingin seudulla oli kesäkuun lopussa 32 400 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, mikä oli viisi prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pitkäaikaistyöttömien määrä kääntyi laskuun vuoden 2022 maaliskuussa kahden vuoden kasvun jälkeen. Pitkäaikaistyöttömiksi luokitellaan yli vuoden yhtä jaksoisesti työttömänä olleet. Hyvin pitkään työttömänä olleiden määrä kasvaa edelleen. Pitkäaikaistyöttömiä oli vuoden 2023 kesäkuussa lähes 12 500 enemmän kuin vastaavana ajankohtana ennen koronaviruspandemiaa.

Helsingissä oli kesäkuun lopussa lähes 16 800 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, mikä oli puolet kaikista seudun pitkäaikaistyöttömistä. Sekä Espoossa että Vantaalla pitkäaikaistyöttömiä oli noin 5 100, ja KUUMA-kunnissa lähes 5 400. Koko maassa pitkäaikaistyöttömiä oli 91 000.

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan yli vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi rajusti kaikissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa, KUUMA-kunnissa ja koko maassa koronaviruspandemian aikana.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä