Lentoliikenteen matkustajat

Viimeksi päivitetty 11.08.2020 - 15:47

Lentomatkustajien määrä edelleen vähäinen

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä väheni huhti‒kesäkuussa 98 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Matkustajia oli 139 000. Edellisenä vuonna matkustajia oli huhti-kesäkuussa lähes 5,8 miljoonaa. Koronaviruksen vuoksi eri maissa toteutetut matkustusrajoitukset alkoivat tyhjentää lentoasemia maaliskuusta alkaen. Huhti-kesäkuussa Helsinki-Vantaan aseman lennoista 78 prosenttia oli kansainvälistä liikennettä. Ajanjaksolla lennetyillä kansainvälisillä reittilennoilla eniten matkustajia oli Saksasta, Ruotsista ja Iso-Britanniasta.

Kuukausittaiset tilastot osoittavat, että edelleen heinäkuussa matkustajamäärät olivat huomattavan pieniä verrattuna edelliseen vuoteen, joskin pientä lisäystä on matkustajatilastoissa havaittavissa kesäkuusta alkaen. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä oli kuitenkin laskenut 90 prosenttia verrattuna edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna.

Lentoliikenteen matkustajamäärä kasvanut vuosia

Matkustajamäärä on ollut kasvussa jo parikymmentä vuotta, vaikkakin kasvusuuntauksessa on ollut notkahduksia vuosina 2002, 2009 ja 2012. Vuoden 2020 alkupuoli on ollut poikkeuksellinen. Helsinki-Vantaan lentoaseman viimeisen 12 kuukauden matkustajamäärä oli vain noin 22 prosenttia suurempi kuin kymmenen vuotta aikaisemmin.