Ulkomaan kansalaisten muutot

Seudulle muuttovoittoa ulkomaan kansalaisista lähes 20 000 henkeä

Helsingin seutu sai vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä muuttovoittoa ulkomaan kansalaisista 5 030 henkeä, kun vuotta aikaisemmin määrä oli noin 2 300 henkeä vähemmän. Seudun ulkomaalaisten muuttovoitosta noin 40 prosenttia suuntautui Helsinkiin. Espoon osuus oli noin 30 prosenttia, Vantaan 20 prosenttia ja KUUMA-kuntien noin 10 prosenttia. Seudun saamasta ulkomaan kansalaisten muuttovoitosta lähes 90 prosenttia tuli ulkomailta. Sekä kaikki pääkaupunkiseudun kaupungit että KUUMA-kunnat yhteensä saivat ulkomaan kansalaisista muuttovoittoa sekä muusta Suomesta että ulkomailta.

Vuonna 2022 Helsingin seutu sai muuttovoittoa ulkomaan kansalaisista 19 950 henkeä, kun muun Suomen saama muuttovoitto oli 16 170 henkeä. Helsingin seudulla eniten ulkomaan kansalaisia saivat muuttoliikkeen myötä Helsinki, 7 660 henkeä, ja Espoo, 6 210 henkeä. Vantaakin sai muuttovoittoa 4 440 henkeä ja KUUMA-kunnat 1 600 henkeä. Kaikilla alueilla, kuten myös muussa Suomessa, ulkomaan kansalaiset kasvattivat muuttoliikkeen myötä väestön määrää ennätyksellisen paljon.

Erityisesti ulkomaan kansalaisten muuttoliikkeessä on syytä huomioida, että ennakkotiedoissa on epävarmuutta, sillä osa alueelta muuttaneista henkilöistä ei välttämättä ole tehnyt muuttoilmoitusta, ja täten muutto ei ole tullut kirjatuksi väestörekisteriin. Tilastokeskus tekee tällaisista henkilöistä poistoja väestötilastoihin, mutta muutamien vuosien viiveellä.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä