Nuorisotyöttömyys (TEM)

Nuorten työttömien määrä lähes edellisvuoden tasolla

               Analyysi koskee tilannetta kesäkuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Helsingin seudulla oli kesäkuun lopussa 7 300 työtöntä alle 25-vuotiasta nuorta, mikä oli kaksi prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Helsingissä nuorten työttömien määrä pieneni prosentilla ja koko pääkaupunkiseudulla kolmella prosentilla vuoden takaisesta. Vantaalla nuorten työttömien määrä pieneni yhdeksällä prosentilla. KUUMA-kunnissa nuorten työttömien määrä kasvoi prosentilla. Espoossa ja koko maan tasolla nuoria työttömiä oli saman verran kuin vuosi sitten.

Koronaviruspandemian seurauksena työttömien ja kokoaikaisesti lomautettujen määrät kasvoivat eniten palvelu- ja myyntityössä työskentelevillä nuorilla. Nuorten työttömien määrä kaksinkertaistui nopeasti vuoden takaisesta. Nuorten työttömyystilanne oli pahimmillaan huhti-toukokuussa 2020. Pandemiasta palautumisen myötä nuorten työttömyys on vähentynyt ikäryhmittäin tarkasteltuna kaikkein vauhdikkaimmin parin viime vuoden ajan. Alueellisesti koronaviruskriisin talousvaikutukset kohdistuivat erityisen voimakkaasti Helsingin ja pääkaupunkiseudun nuoriin. Vuoden 2023 kesällä nuoria työttömiä oli Helsingin seudulla edelleen neljä prosenttia enemmän kuin ennen koronaviruspandemiaa, kesäkuussa 2019.

Helsingissä oli kesäkuun lopussa 2 900 työtöntä nuorta, Espoossa 1 200 työtöntä nuorta, Vantaalla 1 450 työtöntä nuorta ja KUUMA-kunnissa lähes 1 700 työtöntä nuorta. Koko maassa alle 25-vuotiaita työttömiä oli 29 900.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä