Nuorisotyöttömyys (TEM)

Nuorten työttömien määrä vähenee edelleen, tosin aiempaa maltillisemmin

               Analyysi koskee tilannetta joulukuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Helsingin seudulla oli joulukuun lopussa 6 200 työtöntä alle 25-vuotiasta nuorta, mikä oli 18 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Helsingissä nuorten työttömien määrä pieneni 19 prosentilla ja koko pääkaupunkiseudulla 21 prosentilla vuoden takaisesta. KUUMA-kunnissa pudotus oli vain viisi prosenttia ja koko maan tasolla nuoria työttömiä oli 10 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Koronaviruspandemian seurauksena työttömien ja kokoaikaisesti lomautettujen määrät kasvoivat eniten palvelu- ja myyntityössä työskentelevillä nuorilla. Nuorten työttömien määrä kaksinkertaistui nopeasti vuoden takaisesta. Nuorten työttömyystilanne oli pahimmillaan huhti-toukokuussa 2020. Pandemiasta palautumisen myötä nuorten työttömyys on vähentynyt ikäryhmittäin tarkasteltuna kaikkein vauhdikkaimmin parin viime vuoden ajan. Alueellisesti koronaviruskriisin talousvaikutukset kohdistuivat erityisen voimakkaasti Helsingin ja pääkaupunkiseudun nuoriin. Vuoden 2022 lopussa nuoria työttömiä oli Helsingin seudulla edelleen kuusi prosenttia enemmän kuin ennen koronaviruspandemiaa, vuoden 2019 lopussa.

Helsingissä oli joulukuun lopussa lähes 2 400 työtöntä nuorta, Espoossa 1 000 työtöntä nuorta, Vantaalla vajaa 1 300 työtöntä nuorta ja KUUMA-kunnissa lähes 1 600 työtöntä nuorta. Koko maassa alle 25-vuotiaita työttömiä oli 28 100.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä