Sysselsatta enligt bransch

Työllisten määrä pieneni Helsingin seudulla rakentamisessa sekä kaupan, majoituksen ja ravitsemisen aloilla

Työllisten määrä pieneni Helsingin seudulla rakentamisen toimialalla seitsemällä prosentilla vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä verrattuna vuoden takaiseen. Kaupan, majoituksen ja ravitsemisen aloilla työllisten määrät pienenivät neljällä prosentilla.  Muiden markkinapalveluiden ja yhteiskunnallisten palveluiden aloilla pudotukset olivat hieman maltillisempia. Muihin markkinapalveluihin lasketaan liike-elämän palvelut, informaatio ja viestintä, rahoitus, kiinteistönhoito sekä kuljetus ja logistiikka. Teollisuudessa työllisten määrä kasvoi 20 prosentilla vuoden takaisesta. Kyseessä saattaa olla tutkimusaineistoon liittyvä satunnaisvaihtelu.

Koko maan tasolla työllisten määrä kasvoi vuoden 2023 huhti-kesäkuussa teollisuudessa yhdeksällä prosentilla ja rakentamisessa sekä yhteiskunnallisissa palveluissa prosentilla. Kaupan, majoituksen ja ravitsemisen aloilla työllisten määrät pienenivät viidellä prosentilla vuoden takaisesta.  

Helsingin seudulla työllisiä on eniten liike-elämän palveluissa. Myös sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä kaupan alalla työskentelee suuri määrä Helsingin seudun asukkaista. Koko maassa suurimmat toimialat ovat terveys- ja sosiaalipalvelut sekä teollisuus.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä