Työikäinen väestö (TK)

Tietoja ei ole päivitetty vuoden 2024 alusta alkaen, koska Helsingin seudun tietoja ei enää saada työvoimatutkimuksen aineistosta. 

Työllisten määrä kasvoi hieman Helsingin seudulla

Työllisten määrä kasvoi Helsingin seudulla 1,2 prosentilla vuoden 2023 loka-joulukuussa vuoden takaiseen verrattuna. Työllisiä oli 9 200 enemmän kuin vuotta aiemmin. Koko maassa työllisten määrä sen sijaan väheni 15 000:lla vuoden takaisesta. Työikäisten määrä oli Helsingin seudulla 2,6 prosenttia vuoden takaista suurempi, ja koko maan tasolla työikäisiä oli puoli prosenttia edellisvuoden viimeistä vuosineljännestä enemmän. Myös työvoiman ulkopuolella olevien määrä kasvoi sekä Helsingin seudulla että koko maassa vuoden takaisesta.  

Työllisyyskehitys oli varsin myönteistä koronaviruspandemiasta palautumisen jälkeen. Vuonna 2022 Helsingin seudun työllisten määrä kasvoi reilulla kahdella prosentilla vuoden takaisesta, ja työllisiä oli kuusi prosenttia enemmän kuin ennen pandemiaa, vuonna 2019. Kasvuvauhti kuitenkin hiipui vuoden 2023 aikana, ja keskimäärin työllisten määrä kasvoi vajaan prosentin vuodesta 2022.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä