Andelen arbetslösa av arbetskraften (ANM)

Työttömien määrä kasvoi Helsingin seudulla

               Analyysi koskee tilannetta syyskuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Työttömien osuus työvoimasta oli Helsingin seudulla 9,7 prosenttia syyskuun lopussa työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan. Osuus oli 0,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. Koko maan tasolla työttömien osuus työvoimasta oli 9,4 prosenttia.

Vuoden 2023 syyskuussa Helsingin seudulla oli työttömiä työnhakijoita yhteensä 78 000, joista kokoaikaisesti lomautettuja 3 600. Kokoaikaisesti lomautettujen osuus kaikista työttömistä työnhakijoista oli lähes viisi prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä kääntyi Helsingin seudulla kasvuun vuoden 2023 huhtikuussa. Syyskuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli 4 950 enemmän kuin vuotta aiemmin, eli kasvua vuoden takaisesta seitsemän prosenttia. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä kasvoi 1 200 henkilöllä vuoden takaisesta. Helsingin seudulla oli 16 360 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin ennen koronaviruspandemiaa, vuoden 2019 syyskuussa.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömien osuus työvoimasta oli Helsingissä 10,6 prosenttia, Vantaalla 10,7 prosenttia, Espoossa 8,7 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 7,8 prosenttia vuoden 2023 syyskuussa.

Työttömien määrä kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä ja työvoiman määrä on Tilastokeskuksen rekisteripohjaisen työssäkäyntitilaston tuorein tieto (tällä hetkellä vuoden 2021 lopusta). Työttömiin työnhakijoihin lasketaan työttömät ja kokoaikaisesti lomautetut.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä