Seudun sisäinen, kuntien välinen muuttoliike

KUUMA-kunnat voittajia seudun sisäisessä muuttoliikkeessä

Seudun sisäisessä muuttoliikkeessä KUUMA-kunnat ja Espoo saivat muuttovoittoa, kun taas Helsinki ja Vantaan menettivät asukkaitaan. KUUMA-kuntien saama muuttovoitto, 650 henkeä, oli kuitenkin hieman vähemmän kuin tammi-maaliskuussa ja selkeästi vähemmän kuin edellisen vuoden huhti-kesäkuussa. Espoon saama muuttovoitto seudulta (380 henkeä) kasvoi sekä edellisen vuoden vastaavasta ajanjaksosta että edellisestä kvartaalista. Helsingin muuttotappio (840 henkeä) muihin seudun kuntiin pienentyi hieman tammi-maaliskuuhun verrattuna, ja oli selvästi edellisvuoden huhti-kesäkuuta vähemmän. Vantaan muuttotappio muulle seudulle (180 henkeä) oli hieman edellistä neljännesvuosijaksoa suurempi, mutta pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

KUUMA-kuntien muuttovoiton määrän vähenemiseen edellisvuoteen verrattuna vaikutti tulomuuttojen vähentyminen, kun taas Espoon kohdalla muutos tuli lähtömuuttojen vähentymisen myötä.

Seudun sisäisessä muuttoliikkeessä KUUMA-kunnat saivat asukkaita eniten Vantaalta ja Helsingistä. Espoo sai muuttovoittoa erityisesti Helsingistä. KUUMA-kunnista eniten pääkaupunkiseudun kaupungeista muuttovoittoa saivat Tuusula, Järvenpää ja Nurmijärvi. Helsingin muuttoliike suuntautui KUUMA-kunnista eniten Tuusulaan ja Järvenpäähän, Espoosta Kirkkonummella ja Nurmijärvelle, ja Vantaalta Tuusulaan, Nurmijärvelle ja Järvenpäähän.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä