Muuttoliike

Helsingin seudun saama muuttovoitto jatkoi kasvuaan

Helsingin seudun saama muuttovoitto kasvoi vuoden toisella neljänneksellä ennätyksellisen suureksi. Seudulle muutti 7 300 henkeä enemmän kuin seudulta pois. Määrä oli 2 400 henkeä enemmän kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja 3 300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin vastaavana ajanjaksona. Myös Helsingin seudun ulkopuolinen Suomi sai selkeää muuttovoittoa, 4 700 henkeä.

Helsingin seudun alueista eniten muuttovoittoa sai Helsinki, 3 500 henkeä. Helsingin saama muuttovoitto kasvoi edelliseen vuosineljännekseen verrattuna 1 800 hengellä ja edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 2 000 hengellä. Espoon saama muuttovoitto oli 1 600 henkeä, mikä oli samalla tasolla kuin edeltävänä vuonnakin. Vantaan väestön määrä lisääntyi muuttoliikkeen myötä 750 hengellä. Määrä oli sama kuin edellisellä vuosineljänneksellä, mutta 300 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. KUUMA-kuntien saama muuttovoitto kasvoi ennätyksellisen suureksi, 1 500 henkeen. Määrä oli kaksinkertainen edellisen vuoden huhti-kesäkuuhun verrattuna, ja 600 henkeä edellistä vuosineljännestä suurempi.

Seudun saaman muuttovoiton taustalla on kasvanut tulomuuttajien määrä, vaikkakin lähtömuuttajien määrässä on ollut myös pientä vähentymistä. Tämä näkyy erityisesti niillä alueilla, joilla muuttovoiton kasvu on ollut voimakkainta. Huomattavaa on, että Helsingin seudun kunnista kaikki, lukuun ottamatta Kauniaista, saivat muuttovoittoa sekä vuoden toisella neljänneksellä että koko alkuvuoden aikana.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä