Muuttoliike

Pääkaupunkiseudulle muuttovoittoa, KUUMA-kunnille muuttotappiota

Helsingin seudun saama muuttovoitto, 2 300 henkeä, laski heinä-syyskuussa edelliseen neljännekseen verrattuna kuten aikaisempinakin vuosina. Muuttovoitto oli kahden edellisen vuoden vastaavia ajanjaksoja korkeammalla tasolla, mutta kuitenkin alempana kuin vuosina 2015–2019. Sekä alueelle muuttaneiden että alueelta pois muuttaneiden määrät olivat suuremmat kuin kuutena edellisenä vuotena.

Pääkaupunkiseudun kaupungit saivat muuttovoittoa 2 800 henkeä, kun taas KUUMA-kunnat menettivät asukkaitaan muuttoliikkeen seurauksena 500 henkeä. Eniten muuttovoittoa saivat Espoo ja Helsinki. KUUMA-kunnat erosivat muuttoliikkeen suhteen toisistaan, sillä sekä Kerava että Tuusula saivat muuttovoittoa, mutta muut kunnat menettivät asukkaitaan, eniten Vihti ja Hyvinkää.

Helsingin seudun saama muuttovoitto tuli ulkomaan muuttoliikkeestä, sillä kotimaan muuttoliike oli tappiollista. Ulkomaan muuttoliikkeen tuoma muuttovoitto oli heinä-syyskuussa 3 450 henkeä, mikä oli vuosineljänneksittäin tarkasteltuna suurin määrä viimeisten viiden vuoden aikana. Kotimaan muuttoliikkeen tappio oli 1 100 henkeä, mikä oli edellisvuotta vähemmän. Toisaalta on huomattavaa, että koronapandemiaa edeltävinä vuosina Helsinki sai muuttovoittoa myös kotimaasta, joten tilanne on edelleen poikkeuksellinen.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä