Ulkomainen nettomuutto

Viimeksi päivitetty 15.02.2021 - 11:23

Muuttovoitto ulkomailta kasvoi

Helsingin seudulle muutti loka-joulukuussa ulkomailta 3 400 henkeä ja seudulta pois 1 250 henkeä. Muuttovoittoa tuli 2 160 henkeä, mikä oli noin 540 enemmän kuin edellisvuoden IV neljänneksellä. Muuttovoiton kasvu selittyy erityisesti sillä, että Suomen kansalaisten lähtömuutto ulkomaille väheni 26 prosenttia (-250 henkeä) ja tulomuutto kasvoi 30 prosenttia (+190 henkeä). Myös ulkomaan kansalaisten lähtömuutto väheni ja tulomuutto kasvoi hieman edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Ulkomainen muuttovoitto kasvoi myös muussa Suomessa.

Espoon ulkomainen muuttovoitto loppuvuonna kasvoi eniten, noin 240 henkeä ja Helsingissäkin kasvua oli 200 henkeä edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. KUUMA-kunnissa ulkomainen muuttovoitto kasvoi 70 henkeä ja Vantaalla 30 henkeä.

Ennakkotietojen mukaan vuoden 2020 aikana kokonaisuudessaan Helsingin seutu sai muuttovoittoa ulkomailta 620 henkeä (+8 %) edellisvuotta enemmän. Kasvu johtui siitä, että lähtömuutto ulkomaille väheni huomattavasti, erityisesti Suomen kansalaisilla. Suomen kansalaisia muutti ulkomailta seudulle edellisvuotta enemmän. Ulkomaan kansalaisten tulomuuttoja ulkomailta oli kuitenkin aikaisempaa vähemmän.

Helsingissä ja Vantaalla ulkomainen muuttovoitto vuonna 2020 pysyi lähellä edellisvuoden tasoa. Espoon ulkomainen muuttovoitto kasvoi 270 hengellä ja KUUMA-kunnat nettosivat ulkomailta 360 henkeä edellisvuotta enemmän. Ulkomainen nettomuutto sisältää myös ulkomailta muuttavat Suomen kansalaiset, mutta ei muualta Suomesta seudulle muuttavia ulkomaan kansalaisia. Tyypillisesti Helsingin seutu saa enemmän muuttovoittoa ulkomaan kansalaisista kuin muuttovoittoa ulkomailta.

Ulkomainen nettomuutto

  • Henkilöä
  • Tulomuutot ulkomailta, lähtömuutot ulkomaille
  • Tulo- ja lähtömuutot, nettomuutto
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja muu Suomi

Lähde: Tilastokeskus, väestötilasto