Ulkomainen nettomuutto

Viimeksi päivitetty 12.02.2020 - 12:36

Muuttovoitto ulkomailta väheni loppuvuonna

Helsingin seudulle muutti loka-joulukuussa ulkomailta 3 140 henkeä ja seudulta pois 1 520 henkeä. Muuttovoittoa tuli ulkomailta 1 620 henkeä, mikä oli noin 400 vähemmän kuin edellisvuoden IV neljänneksellä. Ero selittyy tulomuuton vähenemisellä. Muualla maassa ulkomainen nettomuutto kasvoi jonkin verran lähtömuuton vähenemisen myötä.

Espoon ulkomainen muuttovoitto väheni 190 ja Vantaan muuttovoitto 150 henkeä, mikä on -33 prosenttia edellisen vuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna. Helsingin ja KUUMA-kuntien muuttovoitto väheni vain vähän.

Ennakkotietojen mukaan koko viime vuoden aikana muuttovoitto ulkomailta pääkaupunkiseudulle kuitenkin kasvoi edellisestä vuodesta 700 henkeä eli noin 11 %. Helsingissä kasvua oli noin 480 henkeä. Espoossa kasvua oli 130 ja Vantaalla 80 henkeä. KUUMA-kunnissa ulkomainen nettomuutto pysyi ennallaan. Ulkomainen nettomuutto sisältää myös ulkomailta muuttavat Suomen kansalaiset, mutta ei muualta Suomesta seudulle muuttavia ulkomaan kansalaisia. Helsingin seutu saa lähes 60 % enemmän muuttovoittoa ulkomaan kansalaisista kuin muuttovoittoa ulkomailta, Vantaalla yli kaksinkertaisesti ja KUUMA-kunnissa kolminkertaisesti.

Huom! Koko vuoden ennakkotieto Helsingin seudun ulkomaisesta nettomuutosta on kvartaalin IV/19 liukuvaa vuosisummaa suurempi, sillä ulkomaisia tulomuuttoja on päivitetty jälkikäteen vuodelle 2019.

Ulkomainen nettomuutto

  • Henkilöä
  • Tulomuutot ulkomailta, lähtömuutot ulkomaille
  • Tulo- ja lähtömuutot, nettomuutto
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja muu Suomi

Lähde: Tilastokeskus, väestötilasto