Ulkomainen nettomuutto

Viimeksi päivitetty 14.05.2020 - 13:01

Ulkomainen nettomuutto kasvoi alkuvuonna

Helsingin seutu sai tammi−maaliskuussa muuttovoittoa ulkomailta ennätykselliset 2 120 henkeä, mikä oli noin 400 enemmän kuin edellisvuoden 1. neljänneksellä. Helsingin seudulle muutti ulkomailta 3 550 henkeä ja seudulta pois 1 430 henkeä. Muuttovoitto kasvoi, koska alueelle muutettiin aiempaa enemmän ja koska erityisesti Suomen kansalaisten maastamuuttojen määrä samalla väheni. Myös muualla maassa muuttovoitto ulkomailta kasvoi, erityisesti tulomuuton kasvun myötä.

Espoon ulkomainen muuttovoitto kasvoi noin 60 prosenttia edellisvuoden 1. neljänneksestä. Myös KUUMA-kuntien muuttovoitto kasvoi suhteellisen paljon. Helsingin ja Vantaan alkuvuoden muuttovoitto kasvoi vain vähän.

Viimeisen vuoden aikana muuttovoitto ulkomailta Helsingin seudulle on kasvanut kaksi prosenttia. Ulkomainen nettomuutto sisältää myös ulkomailta muuttavat Suomen kansalaiset, mutta ei muualta Suomesta seudulle muuttavia ulkomaan kansalaisia. Helsingin seutu saa selvästi enemmän muuttovoittoa ulkomaan kansalaisista kuin ulkomailta.

Ulkomainen nettomuutto

  • Henkilöä
  • Tulomuutot ulkomailta, lähtömuutot ulkomaille
  • Tulo- ja lähtömuutot, nettomuutto
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja muu Suomi

Lähde: Tilastokeskus, väestötilasto