Ulkomainen nettomuutto

Viimeksi päivitetty 21.12.2020 - 08:46

Korona on vähentänyt kansainvälistä muuttoliikettä

Heinä–syyskuussa Helsingin seudulle muutti ulkomailta 4 000 henkeä ja seudulta pois 2 000 henkeä. Sekä tulo- että lähtömuutto vähenivät 500 hengellä edellisvuodesta. Helsingin seutu sai kuitenkin muuttovoittoa ulkomailta 2 000 asukasta, eli yhtä paljon kuin edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla. Ulkomaan kansalaisten tulomuutot ulkomailta Helsingin seudulle vähenivät 700 hengellä (20 %) edellisvuodesta ja lähtömuutot pysyivät samana. Suomen kansalaisten lähtömuutot ulkomaille vähenivät 500 hengellä (30 %). Koko tammi–syyskuun ulkomainen muuttovoitto seudulla oli reilut 300 eli 5 prosenttia edellisvuotta vähemmän

Helsingin ulkomainen muuttovoitto oli edellisvuoden II neljänneksen tasolla. Vantaan muuttovoitto kasvoi hieman, mutta Espoossa väheni 160 henkeä. KUUMA-kuntien muuttovoitto ulkomailta heinä–syyskuussa oli lähes 200 henkeä, kun viime vuonna netto oli vain 40.

Ulkomainen nettomuutto sisältää myös ulkomailta muuttavat Suomen kansalaiset, mutta ei muualta Suomesta seudulle muuttavia ulkomaan kansalaisia.

Ulkomainen nettomuutto

  • Henkilöä
  • Tulomuutot ulkomailta, lähtömuutot ulkomaille
  • Tulo- ja lähtömuutot, nettomuutto
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja muu Suomi

Lähde: Tilastokeskus, väestötilasto