Nuorisotyöttömyys (TEM)

Nuorten työttömien määrä vähenee edelleen, tosin aiempaa maltillisemmin

               Analyysi koskee tilannetta syyskuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Helsingin seudulla oli syyskuun lopussa 6 060 työtöntä alle 25-vuotiasta nuorta, mikä oli 28 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Helsingissä ja koko pääkaupunkiseudulla nuorten työttömien määrä pieneni 31 prosentilla ja KUUMA-kunnissa 14 prosentilla vuoden takaisesta. Koko maan tasolla nuorten työttömien määrä oli 18 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten.

Koronaviruspandemian seurauksena työttömien ja kokoaikaisesti lomautettujen määrät kasvoivat eniten palvelu- ja myyntityössä työskentelevillä nuorilla. Nuorten työttömien määrä kaksinkertaistui nopeasti vuoden takaisesta. Nuorten työttömyystilanne oli pahimmillaan huhti-toukokuussa 2020. Pandemiasta palautumisen myötä nuorten työttömyys on vähentynyt ikäryhmittäin tarkasteltuna kaikkein vauhdikkaimmin parin viime vuoden ajan. Alueellisesti koronaviruskriisin talousvaikutukset kohdistuivat erityisen voimakkaasti Helsingin ja pääkaupunkiseudun nuoriin.

Helsingissä oli syyskuun lopussa lähes 2 400 työtöntä nuorta, Espoossa vajaa 1 000 työtöntä nuorta, Vantaalla 1 300 työtöntä nuorta ja KUUMA-kunnissa 1 400 työtöntä nuorta. Koko maassa alle 25-vuotiaita työttömiä oli 24 100. Myös 25–29-vuotiaiden työttömien määrät pienenivät reilusta vuoden takaisesta.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä