Nuorisotyöttömyys (TEM)

Nuorten työttömien määrä vähenee edelleen vauhdilla

               Analyysi koskee tilannetta kesäkuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Helsingin seudulla oli kesäkuun lopussa 7 440 työtöntä alle 25-vuotiasta nuorta, mikä oli 34 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Helsingissä nuorten työttömien määrä pieneni 38 prosentilla, pääkaupunkiseudulla 36 prosentilla ja KUUMA-kunnissa 25 prosentilla vuoden takaisesta. Koko maan tasolla nuorten työttömien määrä oli 26 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten.

Koronaviruspandemian seurauksena työttömien ja kokoaikaisesti lomautettujen määrät kasvoivat eniten nuorilla, jotka työskentelevät palvelu- ja myyntityössä. Nuorten työttömien määrä kaksinkertaistui nopeasti vuoden takaisesta. Nuorten työttömyystilanne oli pahimmillaan huhti-toukokuussa 2020. Alueellisesti koronaviruskriisin talousvaikutukset kohdistuivat erityisen voimakkaasti Helsingin ja pääkaupunkiseudun nuoriin.

Helsingissä oli kesäkuun lopussa lähes 3 000 työtöntä nuorta, Espoossa 1 200 työtöntä nuorta, Vantaalla 1 600 työtöntä nuorta ja KUUMA-kunnissa lähes 1 660 työtöntä nuorta. Koko maassa alle 25-vuotiaita työttömiä oli 29 800. Myös 25–29-vuotiaiden työttömien määrät pienenivät reilusta vuoden takaisesta.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä