Ulkomaan kansalaisten muutot

Seudulle kasvua ulkomaan kansalaisista

Helsingin seutu sai muuttovoittoa huhti-kesäkuun aikana ulkomaan kansalaisista 3 150 henkeä, mikä oli 1 000 henkeä enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja yli 300 henkeä enemmän kuin tämän vuoden tammi-maaliskuussa. Ulkomaan kansalaisista tullut muuttovoitto on ollut lähes yhtämittaisessa kasvussa viimeisen vuoden ajan. Seudun koko muuttovoitosta yli 80 prosenttia tuli vuoden toisella kvartaalilla ulkomaan kansalaisista. On huomattavaa, että seutu saa muuttovoittoa sekä ulkomailta että kotimaasta muuttavista ulkomaan kansalaisista. Vuoden toisella kvartaalilla muun Suomen osuus seudun muuttovoitosta oli 27 prosenttia.

Eniten ulkomaan kansalaisista muuttovoittoa seudulla saivat Helsinki ja Espoo, 1 100 henkeä molemmat, kun taas Vantaan saama muuttovoitto jäi 700 henkeen ja KUUMA-kuntien hieman yli 200 henkeen. Tammi-maaliskuuhun verrattuna eniten kasvoi Espoon ulkomaan kansalaisista saama muuttovoitto, lähes 300 henkeä. Muissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa ja KUUMA-kunnissa tilanne pysyi edellisen kvartaalin tasolla.

Edelliseen vuoden huhti-kesäkuuhun verrattuna eniten kasvua oli Espoossa, missä ulkomaan kansalaista tullut muuttovoitto lähes tuplaantui kasvaneen tulomuuton ansiosta. Helsingissä muuttovoitto kasvoi 400 hengellä ja Vantaalla noin 250 hengellä. KUUMA-kunnissa muuttovoitto laski hieman.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä