Työttömien osuus työvoimasta (TEM)

Työttömien määrä kääntyi Helsingin seudulla kasvuun

               Analyysi koskee tilannetta kesäkuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Työttömien osuus työvoimasta oli Helsingin seudulla 10,1 prosenttia kesäkuun lopussa työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan. Osuus oli 0,1 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. Koko maan tasolla työttömien osuus työvoimasta oli 10,0 prosenttia.

Vuoden 2023 kesäkuussa Helsingin seudulla oli työttömiä työnhakijoita yhteensä 81 900, joista kokoaikaisesti lomautettuja 3 800. Kokoaikaisesti lomautettujen osuus kaikista työttömistä työnhakijoista oli viisi prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä kääntyi kolmen prosentin kasvuun verrattuna vuoden takaiseen. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä kasvoi 570 henkilöllä vuoden takaisesta. Helsingin seudulla oli 12 900 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin ennen koronaviruspandemiaa, vuoden 2019 kesäkuussa.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömien osuus työvoimasta oli Helsingissä ja Vantaalla 11,1 prosenttia, Espoossa 9,2 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 8,4 prosenttia vuoden 2023 kesäkuussa.

Työttömien määrä kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä ja työvoiman määrä on Tilastokeskuksen rekisteripohjaisen työssäkäyntitilaston tuorein tieto (tällä hetkellä vuoden 2021 lopusta). Työttömiin työnhakijoihin lasketaan työttömät ja kokoaikaisesti lomautetut.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä