Resenärers övernattningar

Kesän kääntyessä syksyyn tilastoissa havaitaan kaikuja ajoista ennen koronaa

Vuoden lähestyessä viimeistä neljännestä, tilastot alkavat jossain määrin muistuttaa koronapandemiaa edeltäviä aikoja. Kotimainen kysyntä Uudellamaalla oli heinä-syyskuussa vielä muutaman prosentin korkeammalla tasolla vuoden 2019 vastaavana ajankohtaan verrattuna. Viime vuoden lukemiin ei kuitenkaan enää päästy.

Toisaalta vaikka ulkomainen kysyntä on, tunnetuista syistä johtuen, vielä pandemiaa edeltävää aikaa alemmalla tasolla, nousua viime vuoteen verrattuna on selvästi nähtävissä. Ulkomaisia yöpymisiä rekisteröitiin Uudellamaalla vuoden kolmannella neljänneksellä kuusi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, Helsingissä ero viime vuoteenoli kymmenen prosenttia.

Uudenmaan osuus koko maan ulkomaisista yöpymisistä oli heinä-syyskuussa 52,3 prosenttia, mikä on itse asiassa jopa hieman korkeampi osuus kuin vuoden 2019 vastaavana ajankohtana. Oletettavaa on, että syyskuusta marraskuuhun ulottuvalla jaksolla sekä Uudenmaan että Helsingin osuudet ulkomaisista yöpymisistä kasvavat vielä tästäkin. Joulukuu on sitten asia erikseen. Lappiin on ennustettu ennätysmäistä kysyntää, mikä tietenkin laskee jossain määrin etelän osuuksia.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä