Förändring i folkmängden

Seudun väestönkasvu edelleen voimakasta

Helsingin seudun väestönkasvu oli vuoden 2023 heinä-syyskuussa 6 371 henkeä, mikä oli reilut 40 prosenttia koko maan väestönkasvusta. Määrä oli edellistä kvartaalia pienempi, mutta selkeästi suurin kolmas vuosineljännes viimeisten 8 vuoden aikana. Syyskuun lopulla Helsingin seudulla asui 1 576 400 henkeä. Koko alkuvuoden kasvu seudulla oli syyskuun loppuun mennessä 1,3 prosenttia.

Väestömäärän kasvu kohdistui heinä-syyskuun aikana selkeimmin pääkaupunkiseudun kaupunkeihin Kauniaista lukuun ottamatta, kun taas KUUMA-kuntien väestömäärä pysyi kesäkuun lopun tasolla. Helsingissä kasvua oli 3 600 henkeä, Espoossa 2 100 henkeä ja Vantaalla 950 henkeä. KUUMA-kunnista eniten kasvoi Tuusula vajaalla 200 hengellä ja eniten väestöä väheni Kirkkonummella, Nurmijärvellä, Vihdissä ja Hyvinkäällä.

Helsingin seudun väestönkasvu perustui muuttoliikkeen voitollisuuteen. Muuttoliikkeen osuus väestönkasvusta oli 80 prosenttia. Luonnollisen väestönkasvun määrä oli heinä-syyskuussa 1 200 henkeä, kun se seudun ulkopuolisessa Suomessa oli -3 300 henkeä, ts. muualla Suomessa kuolleitten määrä ylitti syntyneiden määrän. Helsingin seudulle syntyi heinä-syyskuun aikana hieman alle 3 900 lasta, kun taas kuolleita oli reilu 2 600. Syntyneiden määrä oli lähes sama kuin vuotta aikaisemmin, mutta kuolleitten määrä hieman edellisvuotta pienempi.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä