Andelen arbetslösa av arbetskraften (ANM)

Työttömien ja lomautettujen määrät kasvoivat reilusti Helsingin seudulla

               Analyysi koskee tilannetta maaliskuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Työttömien osuus työvoimasta oli Helsingin seudulla 10,5 prosenttia vuoden 2024 maaliskuun lopussa työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan. Osuus oli 1,1 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. Koko maan tasolla työttömien osuus työvoimasta oli 10,7 prosenttia, ja kasvu samaa tasoa Helsingin seudun kanssa.

Helsingin seudulla oli työttömiä työnhakijoita yhteensä lähes 87 000, joista kokoaikaisesti lomautettuja 7 100. Työttömien työnhakijoiden määrä kääntyi Helsingin seudulla kasvuun vuoden 2023 keväällä. Vuoden 2024 maaliskuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli 10 700 enemmän kuin vuotta aiemmin, eli kasvua vuoden takaisesta 14 prosenttia. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä kasvoi 2 600 henkilöllä vuoden takaisesta, mikä oli 58 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kokoaikaisesti lomautettujen osuus kaikista työttömistä työnhakijoista oli kahdeksan prosenttia.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömien osuus työvoimasta oli Helsingissä 11,2 prosenttia, Vantaalla 12,2 prosenttia, Espoossa 9,3 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 9,2 prosenttia vuoden 2024 maaliskuussa.

Työttömien määrä kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä ja työvoiman määrä on Tilastokeskuksen rekisteripohjaisen työssäkäyntitilaston tuorein tieto (tässä tarkastelussa vuoden 2022 joulukuu). Työttömiin työnhakijoihin lasketaan työttömät ja kokoaikaisesti lomautetut.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä