The proportion of unemployed in the labour force

Työttömien määrä väheni, mutta on edelleen korkeampi kuin ennen koronaviruspandemiaa

               Analyysi koskee tilannetta syyskuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Työttömien osuus työvoimasta oli Helsingin seudulla 9,1 prosenttia syyskuun lopussa työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan. Osuus oli 1,9 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin. Koko maan tasolla työttömien osuus työvoimasta oli 8,8 prosenttia.

Vuoden 2022 syyskuun lopussa Helsingin seudulla oli työttömiä työnhakijoita yhteensä lähes 73 100, joista kokoaikaisesti lomautettuja 2 400. Kokoaikaisesti lomautettujen osuus kaikista työttömistä työnhakijoista laski kolmeen prosenttiin. Työttömien työnhakijoiden määrä pieneni 17 prosentilla vuoden takaisesta. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä väheni lähes 6 700 henkilöllä vuoden takaisesta. Helsingin seudulla oli kuitenkin 11 400 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin ennen koronaviruspandemiaa, vuoden 2019 syyskuussa. Koko maan tasolla työttömien työnhakijoiden määrä oli 12 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömien osuus työvoimasta oli Helsingissä 10,0 prosenttia, Espoossa 8,2 prosenttia, Vantaalla 10,5 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 7,3 prosenttia syyskuun lopussa.

Työttömien määrä kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä ja työvoiman määrä on Tilastokeskuksen rekisteripohjaisen työssäkäyntitilaston tuorein tieto (tällä hetkellä vuoden 2020 lopusta). Työttömiin työnhakijoihin lasketaan työttömät ja kokoaikaisesti lomautetut.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä