Seudun sisäinen, kuntien välinen muuttoliike

KUUMA-kunnat saivat eniten muuttovoittoa seudun sisällä

Seudun sisäisessä muuttoliikkeessä KUUMA-kunnat ja Espoo saivat muuttovoittoa. KUUMA-kuntien muuttovoitto seudun muista kunnista oli 800 henkeä ja Espoon 250 henkeä, kun taas Helsinki menetti asukkaitaan seudun muihin kuntiin vajaat 900 henkeä ja Vantaa hieman yli 100 henkeä.

KUUMA-kuntien pääkaupunkiseudun kaupungeista saama muuttovoitto laski hieman edelliseen kvartaaliin verrattuna. Myös tulo- ja lähtömuuttojen määrät laskivat. Pääkaupunkiseudun kaupunkien muuttovoitossa tai -tappiossa ei ollut huomattavia muutoksia kumpaankaan suuntaan.

Vuoden 2021 ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna KUUMA-kuntien saama muuttovoitto pienentyi 500 hengellä, kun taas Espoon edellisen vuoden pieni muuttotappio muuttui muuttovoitoksi. Helsingin muuttotappio pieneni vuoden 2021 vastaavaan ajankohtaan verrattuna ja Vantaan muuttovoitto muuttui muuttotappioksi.

Pääkaupunkiseudun sisällä Helsinki menetti asukkaitaan Espoolle ja Vantaalle, kun taas Espoon ja Vantaan välinen muuttoliike oli pientä. KUUMA-kunnista eniten muuttovoittoa pääkaupunkiseudulta saivat Järvenpää, Kerava ja Tuusula, noin 150 henkeä kukin kunta. Helsingistä muuttovoittoa sai KUUMA-kunnista eniten Järvenpää, Espoosta Kirkkonummi ja Vantaalta Kerava. KUUMA-kuntien välisessä muuttoliikkeessä muuttovoittoa saivat eniten Mäntsälä, Hyvinkää ja Järvenpää.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä