Seudun sisäinen, kuntien välinen muuttoliike

KUUMA-kunnille edelleen muuttovoittoa pääkaupunkiseudulta

Pääkaupunkiseudun kaupunkien ja KUUMA-kuntien välisessä muuttoliikkeessä ei tapahtunut heinä-syyskuun aikana suurta muutosta edelliseen vuoteen verrattuna. KUUMA-kunnat saivat pääkaupunkiseudulta muuttovoittoa hieman yli 950 henkeä, kun edellisenä vuotena KUUMA-kuntien muuttovoitto oli 850 henkeä. Huhti-toukokuuhun verrattuna muutos oli suurempi, sillä vuoden toisen kvartaalin aikana KUUMA-kunnat saivat muuttovoittoa pääkaupunkiseudulta 1 450 henkeä.

Helsingin muuttotappio KUUMA-kuntiin oli hieman yli 300 henkeä, kun se vuotta aikaisemmin oli 800 henkeä. Espoon muuttotappio KUUMA-kuntiin oli hieman yli 100 henkeä, kun se edellisen vuoden heinä-syyskuussa oli lähes nolla. Vantaan ja KUUMA-kuntien välinen muuttoliike muuttui eniten, sillä Vantaan muuttoliike KUUMA-kuntiin muuttui edellisen vuoden 250 hengen voitollisuudesta tämän vuode 550 hengen tappioon.

Edelliseen kvartaaliin verrattuna suurin henkilömääräinen muutos tapahtui Helsingin ja KUUMA-kuntien välisessä muuttoliikkeessä, sillä Helsingin muuttotappio pieneni lähes 1 000 hengellä. Vantaan muuttotappio kaksinkertaistui ja Espoon saama muuttovoitto KUUMA-kunnista muuttui muuttotappioksi.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä