Nuorisotyöttömyys (TEM)

Nuorten työttömien määrä vähenee vauhdilla

               Analyysi koskee tilannetta maaliskuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Helsingin seudulla oli maaliskuun lopussa 6 600 työtöntä alle 25-vuotiasta nuorta, mikä oli 41 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten työttömien määrän raju kasvu pysähtyi alkukeväällä ja kääntyi reippaaseen laskuun. Erityisesti tätä selittää kokoaikaisesti lomautettujen mahdollisuus palata takaisin työpaikoilleen. Helsingissä nuorten työttömien määrä pieneni 47 prosentilla, pääkaupunkiseudulla 43 prosentilla ja KUUMA-kunnissa 34 prosentilla vuoden takaisesta. Koko maan tasolla nuorten työttömien määrä oli 35 prosentin pienempi kuin vuosi sitten.

Koronapandemian seurauksena työttömien ja kokoaikaisesti lomautettujen määrät kasvoivat eniten nuorilla, jotka työskentelevät palvelu- ja myyntityössä. Nuorten työttömien määrä kaksinkertaistui nopeasti vuoden takaisesta. Nuorten työttömyystilanne oli pahimmillaan huhti-toukokuussa 2020. Alueellisesti koronakriisin talousvaikutukset kohdistuivat erityisen voimakkaasti Helsingin ja pääkaupunkiseudun nuoriin.

Helsingissä oli maaliskuun lopussa 2 600 työtöntä nuorta, Espoossa 1 000 työtöntä nuorta, Vantaalla 1 500 työtöntä nuorta ja KUUMA-kunnissa lähes 1 500 työtöntä nuorta. Koko maassa alle 25-vuotiaita työttömiä oli 26 300. Myös 25–29-vuotiaiden työttömien määrät pienenivät reilusta vuoden takaisesta.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä