Matkailijoiden yöpymiset

Matkailun kysyntä kasvussa, mutta ero vuoteen 2019 vielä suuri

Koronakriisi alkoi maaliskuussa 2020. Vuoden 2021 toisen neljänneksen tapaan myös kolmas neljännes vertautuu jo kokonaan aikaan, jolloin korona oli jo vaikuttamassa talouteen ja ihmisten käyttäytymiseen rajoituksineen ja epävarmuuksineen. Tästä lähtökohdasta viime kesän, johon vuoden kolmas neljännes osuu, kasvu ei ole mikään yllätys.

Suomessa yöpymisten määrä vuoden 2020 vastaavaan ajankohtaan nähden kasvoi 28 prosenttia. Eroa vuoden 2019 kolmanteen vuosineljännekseen oli enää kuusi prosenttia – vuoden 2019 eduksi. Tästä näkökulmasta kysyntä on siis normalisoitumassa, joskin ulkomaisen kysynnän kohdalla ollaan vielä lähes 70 prosenttia vuoden 2019 vastaavaa ajankohtaa jäljessä.

Helsingissä vuoden kolmannen neljänneksen yöpymismäärät kasvoivat 74 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Eroa vuoteen 2019 oli vielä 42 prosenttia. Palautuminen on siis Helsingissä ja toki vastaavalla tavalla Uudellamaalla lähtenyt käyntiin suhteellisesti muuta maata hitaammin. Toki volyymeissä Helsinki on omassa luokassaan.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä