Seudun ja muun Suomen välinen nettomuutto

Viimeksi päivitetty 12.02.2020 - 12:39

Helsingin seudun muuttovoitto muualta Suomesta kasvoi

Helsingin seudun muuttovoitto muualta Suomesta oli loka-joulukuussa 2 200 henkeä. Muuttovoitto kasvoi 400 hengellä edellisvuodesta. Muuttovoiton kasvu selittyy sillä, että seudulta muualle Suomeen lähteneiden määrä pieneni enemmän kuin seudulle tulijoiden määrä.

Loka-joulukuussa Helsingin muuttovoitto seudun ulkopuolisesta Suomesta oli 1 260 henkeä, Espoossa 380, Vantaalla 440 ja KUUMA-kunnissa 80 henkeä. Helsinki nettosi muualta Suomesta 330 henkeä enemmän edellisvuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Tämä johtui pääosin lähtömuuton vähenemisestä, joskin tulijoita oli myös hieman edellisvuotta enemmän. Espoossa muuttovoitto pieneni ja Vantaalla kasvoi reilulla 100 hengellä. KUUMA-kunnissa muuttovoitto lähes kaksinkertaistui.

Helsingin seudun muuttovoitto muualta Suomesta kasvoi vuonna 2019 edellisvuodesta noin 400 henkeä (+6 %). Muuttovoitto kasvoi erityisesti Espoossa (+24 %) ja myös Vantaalla (+6 %) kun taas Helsingissä muuttovoitto pieneni jonkin verran. KUUMA-kunnissa muuttotappiota oli hieman edellisvuotta vähemmän.

Muuttovoitto seudulla on ollut nykyistä suurempaa vain 1990-luvun loppupuolella. KUUMA-kunnat ovat menettäneet kuntalaisia seudun ulkopuolelle koko 2000-luvun ajan, joskin muuttotappio on viime vuosina pienentynyt ja vuosina 2017—2019 alue on saanut muuttotappiota vain kolmannella vuosineljänneksellä.

Helsingin seudun ja muun Suomen välinen nettomuutto

  • Henkilöä
  • Tulomuutot muualta Suomesta ja lähtömuutot muualle Suomeen
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu, Suomi

Lähde: Tilastokeskus, väestötilasto