Resenärers övernattningar

Matkailuvuosi alkoi viime vuotta kiireisempänä, erityisesti kotimainen kysyntä vetää

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä Helsingissä rekisteröitiin selvästi enemmän yöpymisiä kuin vuotta aiemmin. Kotimaisia yöpymisiä oli enemmän kuin koskaan, mutta ulkomaisissa oltiin vielä reilusti vuoden 2019 lukuja jäljessä.

Yöpymisten kokonaismäärä jäi neljä prosenttia ennätysvuodesta 2019. Ero ei siis ole enää kovin suuri. Itse asiassa se on huomattavan pieni, kun otetaan huomioon syyt, mitkä ulkomaisen kysynnän vähenemiseen johtivat; aluksi pandemia ja sittemmin Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa.

Uudenmaan luvut myötäilevät Helsinkiä, niin ne tekivät myös vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Kotimaisia yöpymisiä rekisteröitiin hieman enemmän kuin viime vuonna, jolloin tehtiin uusi ennätys ja vuoden 2019 kotimaisten yöpymisten määrät ohitettiin hiuksenhienosti. Ero vuoteen 2019 oli edelleen pieni. Tämä johtuu lähinnä siitä, että Vantaalla ei olla vielä päästy menneiden vuosien tasolle. Samasta syystä kaikki rekisteröitymiset yhteenlaskettuna Uudellamaalla oltiin tammi-maaliskuussa seitsemän prosenttia vuotta 2019 jäljessä, enemmän kun Helsingissä.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä