Työttömien osuus työvoimasta (TEM)

Työttömien määrä väheni reilusti vuoden takaisesta, mutta on edelleen korkeampi kuin ennen koronapandemiaa

               Analyysi koskee tilannetta kesäkuun lopussa, kuvio päivittyy kuukausittain

Työttömien osuus työvoimasta oli Helsingin seudulla 10,0 prosenttia kesäkuun lopussa työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan. Osuus oli kolme prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin. Koko maan tasolla työttömien osuus työvoimasta oli 9,9 prosenttia.

Vuoden 2022 kesäkuun lopussa Helsingin seudulla oli työttömiä työnhakijoita yhteensä lähes 79 900, joista kokoaikaisesti lomautettuja 3 200. Kokoaikaisesti lomautettujen osuus kaikista työttömistä työnhakijoista oli laskenut neljään prosenttiin. Työttömien työnhakijoiden määrä pieneni 23 prosentilla vuoden takaisesta. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä väheni lähes 11 800 henkilöllä vuoden takaisesta. Helsingin seudulla oli kuitenkin lähes 10 900 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin ennen koronaviruspandemiaa, vuoden 2019 kesäkuussa. Koko maan tasolla työttömien työnhakijoiden määrä oli 18 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömien osuus työvoimasta oli Helsingissä 10,8 prosenttia, Espoossa 9,0 prosenttia, Vantaalla 11,4 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 8,1 prosenttia kesäkuun lopussa.

Työttömien määrä kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä ja työvoiman määrä on Tilastokeskuksen rekisteripohjaisen työssäkäyntitilaston tuorein tieto (tällä hetkellä vuoden 2020 lopusta). Työttömiin työnhakijoihin lasketaan työttömät ja kokoaikaisesti lomautetut.

Lataa kuvion tiedot CSV-muodossa tästä