Työttömyysaste

Viimeksi päivitetty 27.09.2019 - 14:57

Työttömyysaste laskee edelleen

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan työttömyysaste oli Helsingin seudulla 8,9 prosenttia kesäkuun lopussa. Työttömyysaste laski edellisvuodesta 0,5 prosenttiyksikköä.  Työttömyysaste oli edellisvuotta pienempi sekä kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa että KUUMA-kunnissa. Koko maassa työttömyysaste laski 0,7 prosenttiyksikköä 9,7 prosenttiin.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömyysaste oli Helsingissä 9,7 prosenttia, Espoossa 8,4 prosenttia, Vantaalla 8,2 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 7,5 prosenttia kesäkuun lopussa. Työttömien määrä kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä ja työvoiman määrä on Tilastokeskuksen rekisteripohjaisen työssäkäyntitilaston tuorein tieto (vuoden 2017 lopusta).

Työttömyysaste

  • Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto

Työttömyysaste (%), työvoimatutkimus

Tilastokeskuksen otospohjaisen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste laski Helsingin seudulla 0,5 prosenttiyksikköä. Huhti–kesäkuussa työttömyysaste oli Helsingin seudulla 7,5 prosenttia, Helsingissä 7,9 prosenttia ja koko maassa 7,7 prosenttia.

Työttömyysaste lähti nousuun vuonna 2008. Työ- ja elinkeinoministeriön rekisteritietojen mukaan työttömyysaste kääntyi laskuun vuonna 2016 sekä Helsingin seudulla että koko maassa. Tilastokeskuksen otospohjaisen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste kääntyi Helsingin seudulla laskuun vasta viime vuonna.