Työttömyysaste

Viimeksi päivitetty 31.01.2019 - 13:20

Työttömyysaste laskee edelleen

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan työttömyysaste oli 8,5 prosenttia työvoimasta joulukuun lopussa Helsingin seudulla. Työttömyysaste laski edellisvuodesta –1,4 prosenttiyksikköä.  Työttömyysaste oli edellisvuotta matalampi sekä kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa että KUUMA-kunnissa. Koko maassa työttömyysaste laski –1,5 prosenttiyksikköä 9,7 prosenttiin työvoimasta.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömyysaste oli Helsingissä 9,3 prosenttia, Espoossa 7,9 prosenttia, Vantaalla 8,7 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 7,3 prosenttia joulukuun lopussa. Tiedot kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä.

 

Työttömyysaste

  • Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto

Työttömyysaste (%), työvoimatutkimus

Myös Tilastokeskuksen otospohjaisen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste laski Helsingin seudulla –1,0 prosenttiyksikköä. Loka–joulukuussa työttömyysaste oli Helsingin seudulla 6,1 prosenttia, Helsingissä 6,4 prosenttia ja koko maassa 6,0 prosenttia työvoimasta.

Työttömyysaste lähti nousuun vuonna 2008, mutta työ- ja elinkeinoministeriön rekisteritietojen mukaan työttömyysaste kääntyi laskuun vuonna 2016 sekä Helsingin seudulla että koko maassa. Sen sijaan Tilastokeskuksen otospohjaisen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste kääntyi Helsingin seudulla laskuun vasta viime vuonna.