Työttömyysaste

Viimeksi päivitetty 06.02.2018 - 14:04

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömyysaste laskee edelleen

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan työttömyysaste oli 9,6 prosenttia työvoimasta viime vuodenvaihteessa Helsingin seudulla. Työttömyysaste laski edellisvuodesta 1,8 prosenttiyksikköä.  Työttömyysaste oli edellisvuotta matalampi sekä kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa että KUUMA-kunnissa. Koko maassa työttömyysaste laski 2,4 prosenttiyksikköä 11,2 prosenttiin työvoimasta. Tiedot kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan joulukuun lopussa työttömyysaste oli Helsingissä 10,5 prosenttia, Espoossa 8,6 prosenttia, Vantaalla 10,1 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 8,0 prosenttia.

Työttömyysaste lähti nousuun vuonna 2008, mutta työ- ja elinkeinoministeriön rekisteritietojen mukaan työttömyysaste kääntyi laskuun vuonna 2016.

 

Työttömyysaste

  • Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto

Työttömyysaste (%), työvoimatutkimus

Sen sijaan Tilastokeskuksen otospohjaisen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste nousi loka–joulukuussa Helsingin seudulla 0,4 prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna. Haastatteluihin perustuvassa työvoimatutkimuksessa saattaa näkyä aiemmin työvoiman ulkopuolisiksi luokiteltujen piilotyöttömien siirtyminen työttömiksi, koska he ovat alkaneet hakea aktiivisesti töitä. Otospohjaisiin lukuihin liittyy myös satunnaisvaihtelua. Tilastokeskuksen mukaan koko maassa työttömyysaste laski -0,5 prosenttiyksikköä.