Pitkäaikaistyöttömyys

Viimeksi päivitetty 11.05.2018 - 15:26

Pitkäaikaistyöttömiä selvästi aiempaa vähemmän

Helsingin seudulla oli maaliskuun lopussa 22 700 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, mikä oli 28 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan yli vuoden työttömänä olleiden määrä laski yli 25 prosenttia kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa, KUUMA-kunnissa ja koko maassa. Osa työttömyyden alenemisesta johtuu siitä, että määräaikaishaastattelujen seurauksena rekisteristä on poistettu henkilöitä, jotka eivät enää ole työttömiä työnhakijoita.

Helsingissä oli maaliskuun lopussa 11 700 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, eli yli puolet seudun pitkäaikaistyöttömistä. Espoossa heitä oli 4 000, Vantaalla 3 100 ja KUUMA-kunnissa 3 800. Koko maassa pitkäaikaistyöttömänä elää 82 900 henkilöä.

Helsingin seudulla pitkäaikaistyöttömien määrä lähti jyrkkään nousuun 2013 vuoden alussa. Vuoden 2017 alussa yli vuoden työttömänä olleiden määrä alkoi laskea Espoossa, Vantaalla ja KUUMA-kunnissa. Myös Helsingissä heidän määränsä kääntyi laskuun kasvettuaan noin viiden vuoden ajan. Nyt laskuvauhti on kiihtynyt kaikilla näillä alueilla.

 

 

Pitkäaikaistyöttömyys

  • Yli vuoden työttöminä olleita työnhakijoita
  • Henkilöä
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto