Pitkäaikaistyöttömyys

Viimeksi päivitetty 17.08.2018 - 08:52

Pitkäaikaistyöttömyyden laskuvauhti on nopea

Helsingin seudulla oli kesäkuun lopussa 22 000 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, mikä oli 28 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan yli vuoden työttömänä olleiden määrä laski yli 20 prosenttia kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa, KUUMA-kunnissa ja koko maassa. Laskuvauhti pysyi edelliseen vuosineljännekseen verrattuna suurin piirtein ennallaan. Osa työttömyyden alenemisesta johtuu siitä, että määräaikaishaastattelujen seurauksena rekisteristä on poistettu henkilöitä, jotka eivät enää ole työttömiä työnhakijoita.

Helsingissä oli maaliskuun lopussa 11 300 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, eli puolet seudun pitkäaikaistyöttömistä. Espoossa heitä oli 3 900, Vantaalla 2 900 ja KUUMA-kunnissa 3 800. Koko maassa pitkäaikaistyöttömänä elää 77 100 henkilöä.

Helsingin seudulla pitkäaikaistyöttömien määrä lähti jyrkkään nousuun 2013 vuoden alussa. Vuoden 2017 alussa yli vuoden työttömänä olleiden määrä alkoi laskea Espoossa, Vantaalla ja KUUMA-kunnissa. Myös Helsingissä heidän määränsä kääntyi laskuun myöhemmin samana vuonna kasvettuaan noin viiden vuoden ajan. Tänä vuonna laskuvauhti on kiihtynyt.

 

 

Pitkäaikaistyöttömyys

  • Yli vuoden työttöminä olleita työnhakijoita
  • Henkilöä
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto