Pitkäaikaistyöttömyys

Viimeksi päivitetty 31.01.2019 - 13:51

Pitkäaikaistyöttömyys laskee edelleen

Helsingin seudulla oli joulukuun lopussa 20 100 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, mikä oli 19 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan yli vuoden työttömänä olleiden määrä jatkoi voimakasta laskuaan kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa, KUUMA-kunnissa ja koko maassa.

Helsingissä oli joulukuun lopussa 10 600 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, eli noin puolet seudun pitkäaikaistyöttömistä. Espoossa heitä oli 3 500, Vantaalla 2 400 ja KUUMA-kunnissa 3 500. Koko maassa pitkäaikaistyöttömänä elää 66 800 henkilöä.

Helsingin seudulla pitkäaikaistyöttömien määrä lähti jyrkkään nousuun 2013 vuoden alussa. Vuoden 2017 alussa yli vuoden työttömänä olleiden määrä alkoi laskea Espoossa, Vantaalla ja KUUMA-kunnissa. Myös Helsingissä heidän määränsä kääntyi laskuun myöhemmin samana vuonna kasvettuaan noin viiden vuoden ajan. Laskuvauhti kiihtyi viime vuonna.

Pitkäaikaistyöttömien määrän voimakas pudotus johtuu osittain työttömien rekisteröintikäytännöistä TE-hallinnossa. On mahdollista, että osalla työttömistä yhtäjaksoinen työttömyys katkeaa teknisesti ja jatkuu hetken päästä uudelleen, mutta henkilö ei enää kirjaudu pitkäaikaistyöttömäksi.

 

 

Pitkäaikaistyöttömyys

  • Yli vuoden työttöminä olleita työnhakijoita
  • Henkilöä
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto