Pitkäaikaistyöttömyys

Viimeksi päivitetty 06.02.2018 - 14:03

Pitkäaikaistyöttömyys laskee kiihtyvään tahtiin

Pitkäaikaistyöttömien määrä laski vuodenvaihteessa Helsingin seudulla 28 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan yli vuoden työttömänä olleiden määrä laski selvästi sekä kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa että KUUMA-kunnissa. Myös koko maassa pitkäaikaistyöttömien määrä laski edellisvuodesta 25 prosenttia. Osa työttömyyden ja pitkäaikaistyöttömyyden alenemisesta on määräaikaishaastattelujen seurausta. Määräaikaishaastattelujen myötä rekisteristä on poistettu henkilöitä, jotka eivät enää ole työttömiä työnhakijoita.

Helsingissä oli vuodenvaihteessa 12 600 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, mikä oli yli puolet seudun pitkäaikaistyöttömistä. Espoossa heitä oli 4 400, Vantaalla 3 500 ja KUUMA-kunnissa 4 200 henkilöä. Koko maassa pitkäaikaistyöttömänä elää 91 600 henkilöä.

Helsingin seudulla pitkäaikaistyöttömien määrä lähti jyrkkään nousuun 2013 vuoden alussa. Vuoden 2017 alussa yli vuoden työttömänä olleiden määrä alkoi laskea Espoossa, Vantaalla ja KUUMA-kunnissa. Myös Helsingissä heidän määränsä kääntyi laskuun kasvettuaan noin viiden vuoden ajan. Nyt laskuvauhti on kiihtynyt kaikilla näillä alueilla.

 

 

Pitkäaikaistyöttömyys

  • Yli vuoden työttöminä olleita työnhakijoita
  • Henkilöä
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto