Työllinen työvoima päätoimialoilla

Viimeksi päivitetty 16.11.2018 - 13:02

Informaatio- ja viestintäalan työntekijämäärät kasvussa

Heinä–syyskuussa työntekijämäärä lisääntyi etenkin informaatio- ja viestintäalalla sekä Helsingin seudulla että koko maassa, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Tilastokeskuksen otospohjaiseen työvoimatutkimuksen mukaan samalla eniten väheni rahoitus- ja vakuutustoiminnassa sekä kiinteistöalalla työskentelevien määrä.

 

 

Liike-elämän palvelut suurin toimiala

Helsingin seudulla eniten työntekijöitä on liike-elämän palveluissa. Seuraavaksi eniten työntekijöitä on sosiaali- ja terveyspalveluissa ja kolmanneksi kaupan alalla. Koko maassa terveys- ja sosiaalipalvelut on työntekijämäärältään toimialoista suurin ja teollisuuden ala toiseksi suurin.

 

Työllinen työvoima toimialoittain

  • Henkilöä
  • Kaikki toimialat, (A-B) alkutuotanto, (C-E) teollisuus, sähkö-, lämpö-, vesi ja jätehuolto yms (10-39), (F) rakentaminen, (G) Tukku- ja vähittäiskauppa, moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus, (H) Kuljetus ja varastointi, (I) majoitus ja ravitsemistoiminta, (J) informaatio ja viestintä, (K-L) rahoitus- ja vakuutustoiminta sekä   kiinteistöalan toiminta, (M-N) Liike-elämän palvelut (69-82), (O) julkinen hallinto ja maanpuolutus, pakollinen sosiaalivakuutus, (P) koulutus, (Q) terveys- ja sosiaalipalvelut, (R-X) muut palvelut
  • Otoksesta laskettu arvio
  • Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Tilastokeskus, työvoimatutkimus