Työllinen työvoima päätoimialoilla

Viimeksi päivitetty 09.05.2018 - 09:31

Rakentamisen ja koulutuksen alan työntekijämäärät kasvussa

Tammi–maaliskuussa työntekijämäärä kasvoi Helsingin seudulla etenkin rakentamisen alalla sekä koulutuksen alalla, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Tilastokeskuksen otospohjaiseen työvoimatutkimuksen mukaan myös koko maassa kasvoi erityisesti rakentamisen alalla työskentelevien määrä. Samalla eniten väheni majoitus- ja ravitsemistoiminnan alalla työskentelevien määrä sekä Helsingin seudulla että koko maassa.

Liike-elämän palvelut suurin toimiala

Helsingin seudulla eniten työntekijöitä on liike-elämän palveluissa, joka työllisti tammi–maaliskuussa 111 600 työntekijää. Seuraavaksi eniten työntekijöitä on sosiaali- ja terveyspalveluissa, jossa oli 98 500 työntekijää, ja kaupan alalla, jossa oli 97 200 työntekijää. Koko maassa terveys- ja sosiaalipalvelut on työntekijämäärältään toimialoista suurin ja teollisuuden ala toiseksi suurin.

 

Työllinen työvoima toimialoittain

  • Henkilöä
  • Kaikki toimialat, (A-B) alkutuotanto, (C-E) teollisuus, sähkö-, lämpö-, vesi ja jätehuolto yms (10-39), (F) rakentaminen, (G) Tukku- ja vähittäiskauppa, moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus, (H) Kuljetus ja varastointi, (I) majoitus ja ravitsemistoiminta, (J) informaatio ja viestintä, (K-L) rahoitus- ja vakuutustoiminta sekä   kiinteistöalan toiminta, (M-N) Liike-elämän palvelut (69-82), (O) julkinen hallinto ja maanpuolutus, pakollinen sosiaalivakuutus, (P) koulutus, (Q) terveys- ja sosiaalipalvelut, (R-X) muut palvelut
  • Otoksesta laskettu arvio
  • Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Tilastokeskus, työvoimatutkimus