Ilmanlaatu

Viimeksi päivitetty 15.11.2018 - 15:15

Hyvän ilmanlaadun osuus laski Tikkurilassa ja Leppävaarassa

Heinä–syyskuussa hyvän ilmanlaadun osuus kokonaisajasta laski Tikkurilassa ja Leppävaarassa, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Samalla tyydyttävän ilmanlaadun osuus kasvoi. Mannerheimintien mittauspisteessä välttävää ilmanlaatua oli hieman edellisvuotta enemmän. Erityisesti heinäkuun ilmanlaatu oli pääkaupunkiseudulla aiempaa huonompaa.

Heinä–syyskuussa hyvän ilmanlaadun osuus kokonaisajasta oli Tikkurilassa keskimäärin 74 prosenttia, Leppävaarassa keskimäärin 73 prosenttia ja Mannerheimintiellä keskimäärin 57 prosenttia. Muina aikoina ilmanlaatu oli lähinnä tyydyttävää. Huonoa ilmanlaatua mitattiin ainoastaan Mannerheimintiellä, jossa sitä oli 0,3 prosenttia kokonaisajasta.

Mannerheimintien mittauspisteessä ilmanlaatu on viime vuosina ollut pääosin tyydyttävä, mutta viime vuonna hyvän ilmanlaadun osuus kokonaisajasta kasvoi tyydyttävää suuremmaksi. Leppävaarassa ja Tikkurilassa ilmanlaatu on vuodesta 2015 saakka ollut suurimman osan ajasta hyvä. Katupöly heikentää ilmanlaatu etenkin keväisin.

 

 

Ilmanlaatu

  • Hyvä, tyydyttävä, välttävä, huono, erittäin huono ilmanlaatu
  • Prosenttiosuus (%) kaikista tunneista
  • Mannerheimintie, Leppävaara, Tikkurila

Lähde: Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä, HSY