Ilmanlaatu

Viimeksi päivitetty 10.06.2020 - 16:39

Hyvän ilmanlaadun osuus nousi Mannerheimintien ja Leppävaaran mittauspisteissä

Tammi–maaliskuussa hyvän ilmanlaadun osuus kokonaisajasta nousi hieman Mannerheimintien ja Leppävaaran mittauspisteissä, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Tikkurilassa havaittiin pientä laskua hyvän ilmanlaadun osuudessa. Ilmanlaatu oli kaikissa mittauspisteissä tammikuussa huomattavasti aiempaa parempaa. Helmi- ja maaliskuussa välttävän tai huonon ilmanlaadun osuus oli sen sijaan hieman edellisvuotta suurempi Leppävaarassa ja Tikkurilassa.

Hyvän ilmanlaadun osuus kokonaisajasta oli tammi–maaliskuussa Leppävaarassa keskimäärin 71,9 prosenttia, Tikkurilassa keskimäärin 72,5 prosenttia, ja Mannerheimintiellä keskimäärin 71,8 prosenttia. Muina aikoina ilmanlaatu oli lähinnä tyydyttävää.

Mannerheimintien mittauspisteessä ilmanlaatu on viime vuosina ollut pääosin tyydyttävää, mutta vuonna 2018 hyvän ilmanlaadun osuus kokonaisajasta kasvoi tyydyttävää suuremmaksi. Leppävaarassa ja Tikkurilassa ilmanlaatu on vuodesta 2015 saakka ollut suurimman osan ajasta hyvä. Katupöly heikentää ilmanlaatua etenkin keväisin.

Ilmanlaatu

  • Hyvä, tyydyttävä, välttävä, huono, erittäin huono ilmanlaatu
  • Prosenttiosuus (%) kaikista tunneista
  • Mannerheimintie, Leppävaara, Tikkurila

Lähde: Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä, HSY