Ilmanlaatu

Viimeksi päivitetty 15.08.2018 - 10:28

Hyvän ilmanlaadun osuus laski pääkaupunkiseudulla

Huhti−kesäkuussa ilmanlaatu oli edellisvuotta huonompaa Mannerheimintien, Leppävaaran ja Tikkurilan mittauspisteillä. Edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna hyvän ilmanlaadun osuus kokonaisajasta väheni kaikilla mittauspisteillä yli 10 prosenttiyksikköä. Samalla tyydyttävän, välttävän ja huonon ilmanlaadun osuus lisääntyi. Ilmanlaatu oli aiempaa huonompaa erityisesti toukokuussa.

Huhti−kesäkuussa hyvän ilmanlaadun osuus kokonaisajasta oli Tikkurilassa keskimäärin 61 prosenttia, Leppävaarassa keskimäärin 60 prosenttia ja Mannerheimintiellä keskimäärin 34 prosenttia. Muina aikoina ilmanlaatu oli lähinnä tyydyttävää. Huonoa ilmanlaatua mitattiin Leppävaarassa 3,5, Tikkurilassa 1,0 ja Mannerheimintiellä 1,6 prosenttia kokonaisajasta.

Mannerheimintien mittauspisteessä ilmanlaatu on viime vuosina ollut pääosin tyydyttävä, mutta viime vuonna hyvän ilmanlaadun osuus kokonaisajasta kasvoi tyydyttävää suuremmaksi. Leppävaarassa ja Tikkurilassa ilmanlaatu on vuodesta 2015 saakka ollut suurimman osan ajasta hyvä. Katupöly heikentää ilmanlaatu etenkin keväisin.

 

 

Ilmanlaatu

  • Hyvä, tyydyttävä, välttävä, huono, erittäin huono ilmanlaatu
  • Prosenttiosuus (%) kaikista tunneista
  • Mannerheimintie, Leppävaara, Tikkurila

Lähde: Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä, HSY