Eurooppa-vertailu

Kiinalaisten yöpymiset lisääntyneet Helsingissä

Pariisi on kiinalaisten matkailijoiden keskuudessa suosituin kohde, kun vertaillaan yöpymisten määrää yhdeksässätoista eurooppalaisessa pääkaupungissa. Vuonna 2017 kiinalaisille matkailijoille kertyi 1,7 miljoonaa yöpymistä pariisilaisissa majoitusliikkeissä. Myös Lontoossa kiinalaisten matkailijoiden yöpymisiä oli yli miljoona ja Wienissä sekä Prahassakin yli puoli miljoonaa.  Vähiten kiinalaisia matkailijoita yöpyi Vilnassa, Tallinnassa ja Luxembourgissa. Helsinki sijoittui listalla yhdenneksitoista ennen Tukholmaa ja Osloa 118 000 yöpymisellään.

Kiinalaisten yöpymiset lisääntyivät vuonna 2017 suhteessa eniten, yli 40 prosenttia, Oslossa ja Bratislavassa. Näissä kaupungeissa heitä yöpyy toistaiseksi vähemmän kuin eurooppalaisessa pääkaupungissa keskimäärin. Helsingissäkin kiinalaisten yöpymisten määrä kasvoi jopa 32 prosenttia. 

Kun katsotaan kaikkien ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten kokonaismäärää, Lontoo on vertailluista pääkaupungeista suosituin ja Pariisi toiseksi suosituin matkailukohde. Kaikista ulkomaisista yöpymisistä kiinalaisten matkailijoiden osuus on Helsingissä 5 prosenttia, eli hieman enemmän kuin vertailluissa eurooppalaisissa pääkaupungeissa keskimäärin. Vain Pariisissa osuus oli vuonna 2017 hieman Helsinkiä suurempi.

Vertailun lähteenä on turismiin liittyvää markkinatutkimustietoa toimittava TourMIS. Tiedot yöpymisistä on kerätty rekisteröidyiltä majoitusliikkeiltä.