Yritysten aloitukset

Viimeksi päivitetty 21.05.2018 - 12:19

Kaupan alalle perustettiin pitkästä aikaa aiempaa enemmän uusia yrityksiä

Uusia yrityksiä perustettiin Helsingin seudulla vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä noin 2 200.  Se oli miltei täsmälleen yhtä monta yritystä kuin vuotta aiemminkin. Liike-elämän palveluihin perustettiin hieman yli 600 ja kaupan alalle 280 uutta yritystä. Suurin osa uusista yrityksistä kuitenkin aloitti toimintansa muilla palvelualoilla, sillä kyseisiä yrityksiä oli 990.

Kaupan alan uusien yritysten määrä kääntyi kasvuun ja niitä perustettiin 19 prosenttia edellisvuoden loka-joulukuuta enemmän.  Edellisen kerran kaupan alalla aloittaneiden yritysten lukumäärä oli kasvanut kaksi vuotta aikaisemmin. Liike-elämän ja muilla palvelualoilla perustettiin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä käytännöllisesti katsoen yhtä monta yritystä kuin vuotta aikaisemminkin.

Koko maassa etenkin liike-elämän palveluiden yritysten määrä kasvoi

Koko maassa perustettiin lähes 6 400 uutta yritystä viime vuoden loka-joulukuussa. Lukumäärä oli 390 yritystä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Toimialoista etenkin liike-elämän palveluissa uusien yritysten lukumäärä kasvoi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Niitä perustettiin 1 500, joka yli kymmenesosa enemmän kuin edellisvuonna. Vahvaan kasvuun tämän alan uusien yritysten lukumäärä lähti viime vuoden puolivälissä.