Kokonaistuotannon ennakoiva kuvaaja

Viimeksi päivitetty 16.12.2020 - 16:36

Tuotannon määrä jatkoi laskuaan vuoden kolmannella neljänneksellä

Tuotanto väheni Helsingin seudulla vuoden kolmannella neljänneksellä 5,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna (koko maassa 2,8 %). Tuotanto väheni hieman hitaammin kuin edellisellä neljänneksellä. Kvartaalikohtainen kehitys on ollut koronakriisin aikana Helsingin seudulla muuta maata heikompi, vaikka yleensä Helsingin seutu menestyykin taloudellisesti koko maan keskiarvoa paremmin. Toisen kvartaalin lasku Helsingin seudulla tarkentui 7,6 prosenttiin.

Yleisestä heikosta kehityksestä huolimatta liikevaihdon kasvu jatkui Helsingin seudulla edelleen rakentamisessa, mutta teollisuudessa liikevaihto oli laskeva. Korona vaikutti liiketoimintaan erityisesti useilla palvelualoilla. Laskua oli eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa, kuljetus- ja varastointialalla sekä kotitalouspalveluissa. Liiketoiminta kasvoi edellisvuoteen verrattuna palvelualoista ainoastaan informaatio- ja viestintäalalla.

Kokonaistuotannon ennakoiva kuvaaja

  • Ennakollinen tieto
  • Muutos (%) edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna
  • Helsingin seutu ja koko maa
  • Helsingin seudulla palveluiden osuus toimialarakenteessa suuri, mutta elektroniikkaan ja kone- ja laiteteollisuuteen painottuva teollisuus ja rakentaminen hallitsevat suhdannevaihteluita

Lähde: Kaupunkitutkimusta TA Oy ja Tilastokeskus