Ulkomaan kansalaisten nettomuutto

Helsingin seutu sai ulkomaan kansalaisista muuttovoittoa yli 2 000 henkeä

Ulkomaan kansalaisia muutti Helsingin seudulle huhti–kesäkuussa 2 040 henkeä enemmän kuin seudulta pois. Ennakkotietojen mukaan muuttovoitto kutistui, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Kutistumista selittää se, että ulkomaan kansalaisia muutti seudulle vähemmän kuin edellisvuonna. Myös muu Suomi sai muuttovoittoa ulkomaan kansalaisista aikaisempaa vähemmän.

Huhti–kesäkuussa ulkomaan kansalaisten muuttovoitto kasvoi Helsingissä ja väheni Espoossa, Vantaalla ja KUUMA-kunnissa edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Ulkomaan kansalaisten muuttovoitto oli Helsingissä 1 020 henkeä, Espoossa 460 henkeä, Vantaalla 380 henkeä ja KUUMA-kunnissa 180 henkeä.

Vuositasolla kehitys näyttää erilaiselta, sillä ulkomaan kansalaisten muuttovoitto on viimeisen vuoden aikana kasvanut Helsingin seudulla selvästi. Etenkin tulomuuttojen määrä on ollut kasvussa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana ulkomaan kansalaisten muuttovoitto on kaksinkertaistunut Helsingin seudulla.

Tulomuuton kasvuun vaikuttanevat jossain määrin edellisenä vuonna saapuneille turvapaikanhakijoille vuoden 2017 puolella myönnetyt oleskeluluvat. Turvapaikanhakijalle rekisteröidään kotikunta ainoastaan mahdollisen myönteisen oleskelulupapäätöksen jälkeen ja hänet tilastoidaan maahan muuttaneeksi vasta tuolloin. Ulkomaan kansalaiset muuttavat seudulle muualta maasta tai ulkomailta.

Ulkomaan kansalaisten nettomuutto

  • Henkilöä
  • Ulkomaan kansalaisten tulomuutot ja lähtömuutot (maassa-, maahan- ja maastamuutot)
  • Tulo- ja lähtömuutot, nettomuutto
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Tilastokeskus, väestötilasto