Seudun ja muun Suomen välinen nettomuutto

Helsingin seudun muuttovoitto muualta maasta ennätyskorkea

Helsingin seudun muuttovoitto muualta Suomesta kasvoi huhti–kesäkuussa ennätyskorkeaksi 4 120 henkeen. Ennakkotietojen mukaan muuttovoitto kasvoi edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 25 prosenttia, sillä alueelle muutti nyt muualta maasta selvästi enemmän ihmisiä. Myös muuttoliike Helsingin seudulta muuhun maahan vilkastui hieman.  Helsingin seudulle muutti 10 540 henkeä ja seudulta pois 6 420 henkeä.

Huhti–kesäkuussa Helsinki sai muuttovoittoa seudun ulkopuolisesta Suomesta 2 570, Espoo 790 ja Vantaa 480 henkeä. Myös KUUMA-kunnat saivat muuttovoittoa – 310 henkeä – vaikka ne ovat koko vuosituhannen olleet muuttotappioalueita suhteessa seudun ulkopuoliseen Suomeen. Edellisvuoteen verrattuna nettomuutto kasvoi kaikilla näillä alueilla.

Pääkaupunkiseudun muuttovoitto Helsingin seudun ulkopuolisesta Suomesta on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana selvästi. KUUMA-kunnat sen sijaan ovat menettäneet kuntalaisia seudun ulkopuolelle koko 2000-luvun ajan, joskin muuttotappio on viime vuosina pienentynyt.

Helsingin seudun ja muun Suomen välinen nettomuutto

  • Henkilöä
  • Tulomuutot muualta Suomesta ja lähtömuutot muualle Suomeen
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu, Suomi

Lähde: Tilastokeskus, väestötilasto