Työttömyysaste

Työttömyysaste on kääntynyt laskuun

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan työttömyysaste oli Helsingin seudulla 1,4 prosenttiyksikköä matalampi kesäkuun lopussa kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste laski selvästi kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa, KUUMA-kunnissa ja koko maassa. Tiedot kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kesäkuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Helsingissä 12,1 prosenttia, Espoossa 10,2 prosenttia, Vantaalla 11,3 prosenttia, KUUMA-kunnissa 8,9 prosenttia ja koko maassa 12,2 prosenttia. Helsingin seudulla työttömyysaste oli 10,9 prosenttia.

 

Työttömyysaste

  • Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto

Työttömyysaste (%), työvoimatutkimus

Myös Tilastokeskuksen otospohjaisen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste laski huhti– kesäkuussa Helsingin seudulla 0,5 prosenttiyksikköä ja koko maassa 0,1 prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan Helsingin työttömyysaste oli 9,6 prosenttia, Helsingin seudun 8,5 prosenttia ja koko maan 9,9 prosenttia.

Sekä Tilastokeskuksen että työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömyysaste lähti nousuun vuonna 2008, mutta nyt työttömyysaste on kääntynyt laskuun.