Työttömyysaste

Viimeksi päivitetty 07.11.2017 - 11:09

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömyysaste laskee edelleen

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan työttömyysaste oli Helsingin seudulla 9,5 prosenttia työvoimasta syyskuun lopussa. Työttömyysaste oli nyt 1,7 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste laski kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa, KUUMA-kunnissa ja koko maassa vähintään 1,5 prosenttiyksikköä. Tiedot kootaan kuukausittain työ- ja elinkeinotoimistojen rekisteristä.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan syyskuun lopussa työttömyysaste oli Helsingissä 10,6 prosenttia, Espoossa 8,8 prosenttia, Vantaalla 9,9 prosenttia, KUUMA-kunnissa 7,5 prosenttia ja koko maassa 10,5 prosenttia.

Työttömyysaste lähti nousuun vuonna 2008, mutta työ- ja elinkeinoministeriön rekisteritietojen mukaan työttömyysaste kääntyi laskuun viime vuonna.

 

Työttömyysaste

  • Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto

Työttömyysaste (%), työvoimatutkimus

Sen sijaan Tilastokeskuksen otospohjaisen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste nousi heinä–syyskuussa Helsingin seudulla 1,2 prosenttiyksikköä ja koko maassa 0,1 prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan Helsingin seudun työttömyysaste oli 7,3 prosenttia ja Helsingin ja koko maan työttömyysaste 7,7 prosenttia työvoimasta. Haastatteluihin perustuvassa työvoimatutkimuksessa saattaa näkyä aiemmin työvoiman ulkopuolisiksi luokiteltujen piilotyöttömien siirtyminen työttömiksi, koska he ovat alkaneet hakea aktiivisesti töitä. Otospohjaisiin lukuihin liittyy myös satunnaisvaihtelua.