Pitkäaikaistyöttömyys

Pitkäaikaistyöttömiä selvästi aiempaa vähemmän

Pitkäaikaistyöttömien määrä laski kesäkuun lopussa Helsingin seudulla 17 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä laski selvästi sekä pääkaupunkiseudun kunnissa että KUUMA-kunnissa. Myös muualla maassa pitkäaikaistyöttömien määrä väheni samassa suhteessa kuin Helsingin seudulla.

Espoossa, Vantaalla ja KUUMA-kunnissa pitkäaikaistyöttömien määrä alkoi laskea jo vuodenvaihteessa. Helsingissä heidän määränsä kääntyi laskuun tänä vuonna kasvettuaan noin viiden vuoden ajan.

Helsingissä oli kesäkuun lopussa 15 900 pitkäaikaistyötöntä henkilöä, eli yli puolet seudun pitkäaikaistyöttömistä. Espoossa heitä oli 5 300, Vantaalla 4 200 ja KUUMA-kunnissa 4 900. Koko maassa pitkäaikaistyöttömänä elää 105 900 henkilöä.

Helsingin seudulla pitkäaikaistyöttömien lukumäärä oli vielä vuodenvaihteessa suurempi kuin 1990-luvun alkuvuosina. Yli vuoden työttöminä olleiden määrä lähti jyrkkään nousuun 2013 vuoden alussa. Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoon.

 

Pitkäaikaistyöttömyys

  • Yli vuoden työttöminä olleita työnhakijoita
  • Henkilöä
  • Neljänneksen viimeisen kuukauden lopussa
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, pääkaupunkiseutu, KUUMA-kunnat, Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, työnvälitystilasto