Työllinen työvoima päätoimialoilla

Viimeksi päivitetty 03.11.2017 - 13:48

Rahoitus- ja kiinteistöalan työntekijämäärä kasvaa edelleen

Heinä–syyskuussa työntekijämäärä kasvoi etenkin rahoitus- ja vakuutustoiminnassa sekä kiinteistöalalla, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Tilastokeskuksen otospohjaiseen työvoimatutkimuksen mukaan työntekijämäärä sen sijaan väheni muun muassa kaupan alalla. Näin oli sekä Helsingin seudulla että koko maassa.

 

 

 

Liike-elämän palvelut suurin toimiala

Helsingin seudulla eniten työntekijöitä on liike-elämän palveluissa, joka työllisti heinä–syyskuussa 111 900 työntekijää. Seuraavaksi eniten työntekijöitä on sosiaali- ja terveyspalveluissa, jossa oli 97 700 työntekijää, ja kaupan alalla, jossa oli 93 400 työntekijää. Koko maassa terveys- ja sosiaalipalvelut on työntekijämäärältään toimialoista suurin ja teollisuuden ala toiseksi suurin.

Viimeisen vuoden aikana työntekijämäärä on kasvanut Helsingin seudulla ja koko maassa rahoitusalalla ja samalla vähentynyt kaupan alalla sekä kuljetuksen ja varastoinnin alalla.

 

Työllinen työvoima toimialoittain

  • Henkilöä
  • Kaikki toimialat, (A-B) alkutuotanto, (C-E) teollisuus, sähkö-, lämpö-, vesi ja jätehuolto yms (10-39), (F) rakentaminen, (G) Tukku- ja vähittäiskauppa, moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus, (H) Kuljetus ja varastointi, (I) majoitus ja ravitsemistoiminta, (J) informaatio ja viestintä, (K-L) rahoitus- ja vakuutustoiminta sekä   kiinteistöalan toiminta, (M-N) Liike-elämän palvelut (69-82), (O) julkinen hallinto ja maanpuolutus, pakollinen sosiaalivakuutus, (P) koulutus, (Q) terveys- ja sosiaalipalvelut, (R-X) muut palvelut
  • Otoksesta laskettu arvio
  • Helsingin seutu ja koko maa

Lähde: Tilastokeskus, työvoimatutkimus