Matkailijoiden yöpymiset

Viimeksi päivitetty 17.11.2017 - 08:22

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten määrä jatkoi kasvuaan

Matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi heinä−syyskuussa 10 prosenttia Uudellamaalla, kun verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Ennakkotietojen mukaan yöpymisten määrä kasvoi Helsingissä 11 prosenttia ja Espoossa ja Vantaalla 5 prosenttia kummassakin. Myös koko maassa yöpymisten määrä kasvoi 3 prosenttia edellisvuodesta.

Heinä−syyskuussa Vantaalla kasvoi erityisesti kotimaisten yöpyjien määrä, mutta muilla alueilla ulkomaisten yöpyjien määrä kasvoi suhteessa enemmän. Uudenmaan yöpymisistä yli puolet olikin ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä, vaikka lähes kymmenen vuoden ajan kotimaisten yöpyjien osuus on ollut ulkomaisia suurempi. Kaksi kolmasosaa kaikista Uudenmaan yöpymisistä sijoittui Helsinkiin.

Uudellamaalla yöpyneiden matkailijoiden viipymä oli keskimäärin 1,7 yötä heinä−syyskuussa. Kotimaasta tulleet viipyivät keskimäärin 1,5 yötä ja ulkomailta tulleet 1,9 yötä. Helsingissä ja Espoossa viivyttiin kauemmin kuin Vantaalla.

 

Ulkomaiset matkailijat yöpyvät Suomessa varsinkin kesäisin

Matkailijoiden yöpymisten määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana selvästi. Uudellamaalla suhteessa eniten on kasvanut kotimaassa asuvien matkailijoiden määrä. Ulkomaiset matkailijat noudattavat kotimaisia enemmän sesonkiaikoja ja yöpyvät Uudellamaalla varsinkin heinä−syyskuussa. Tänä vuonna Helsinkiin matkanneiden yleisimmät asuinmaat ovat olleet Yhdysvallat, Saksa, Iso-Britannia ja Japani. Viime vuosina venäläisten matkailijoiden määrä on vähentynyt ja samalla kiinalaisten kasvanut.

Tiedot yöpymisistä on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Matkailijoiden yöpymiset

  • Matkailijoiden yöpymisten ja saapuneiden matkailijoiden määrä
  • Suomessa ja ulkomailla asuvat matkailijat
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa, Suomi

Lähde: Tilastokeskus, Tilastopalvelu Rudolf