Matkailijoiden yöpymiset

Matkailijoiden yöpymisten määrä jatkoi kasvuaan

Uudellamaalla kertyi huhti−kesäkuussa 10 prosenttia enemmän matkailijoiden yöpymisiä kuin edellisen vuoden vastaavan ajanjakson aikana.  Ennakkotietojen mukaan yöpymisten määrä kasvoi Helsingissä 12 prosenttia ja Espoossa ja Vantaalla 6 prosenttia kummassakin. Myös koko maassa yöpymisten määrä kasvoi 6 prosenttia edellisvuodesta.

Huhti−kesäkuussa erityisesti ulkomaisten yöpyjien määrä kasvoi edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Näin oli koko maassa, Uudellamaalla, Helsingissä ja Espoossa. Hieman yli puolet Uudenmaan yöpymisistä oli kuitenkin kotimaassa asuvien matkailijoiden yöpymisiä. Kaksi kolmasosaa kaikista Uudenmaan yöpymisistä sijoittui Helsinkiin.

Huhti−kesäkuussa Uudellemaalle saapui 8 prosenttia enemmän matkustajia kuin edellisvuoden vastaavan ajanjakson aikana. Kotimaasta tulleet viipyivät keskimäärin 1,5 yötä ja ulkomailta tulleet 1,8 yötä.

Ulkomaiset matkailijat yöpyvät Suomessa varsinkin kesäisin

Matkailijoiden yöpymisten määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana selvästi. Uudellamaalla suhteessa eniten on kasvanut kotimaassa asuvien matkailijoiden määrä. Vielä kymmenen vuotta sitten varsinkin Helsingissä oli selvästi enemmän ulkomaisia kuin kotimaisia yöpyjiä.

Ulkomaiset matkailijat noudattavat kotimaisia enemmän sesonkiaikoja ja yöpyvät Uudellamaalla varsinkin heinä−syyskuussa. Viime vuosina matkailijoiden yleisimmät asuinmaat ovat olleet Venäjä, Ruotsi, Saksa ja Iso-Britannia. 

Tiedot yöpymisistä on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Matkailijoiden yöpymiset

  • Matkailijoiden yöpymisten ja saapuneiden matkailijoiden määrä
  • Suomessa ja ulkomailla asuvat matkailijat
  • Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa, Suomi

Lähde: Tilastokeskus, Tilastopalvelu Rudolf