Yritysten aloitukset

Palvelualoille uusia yrityksiä

Uusia yrityksiä perustettiin Helsingin seudulla tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä lähes 3 000. Se oli noin 6 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Eniten yrityksiä perustettiin  palvelualoille  (muille kuin liike-elämän palveluihin). Niiden lukumäärä oli 1 280, joka oli lähes viidesosa enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Helsingin seudulla kaupan alalle  perustettiin 8 prosenttia vähemmän yrityksiä kuin vuotta aikaisemmin ja niitä oli 390. Teollisuusteen muodostui 84 uutta yritystä eli noin neljäsosa vähemmän kuin edellisvuoden tammi-maaliskuussa.  

Koko maassa aiempaa vähemmän uusia yrityksiä

Koko maassa perustettiin tämän vuoden tammi-maaliskuussa hivenen vähemmän yrityksiä kuin viime vuonna samaan aikaan. Yhteensä niitä oli noin 8 500. Teollisuudessa ja kaupan alalla uusia yrityksiä oli 5 prosenttia edellisvuoden ensimmäistä neljännestä vähemmän. Kaupan alalle perustettiin yhteensä 1 300 ja teollisuuteen 460 yritystä. Liike-elämän palvelualoille syntyi 1 900 uutta yritystä, joka oli noin prosentin vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Ainoastaan muille palveualoille  (kuin liike-elämän palveluihin) perustettiin enemmän yrityksiä kuin vuotta aikaisemmin. Niitä oli 3 200, joka oli kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.